19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

AB ile istatistik tarama toplantısı başladı

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) katılım müzakerelerinde 18. fasıl olan istatistikle ilgili tanıtıcı tarama toplantısı başladı. AB Komisyonu'nda iki gün sürecek toplantıda istatistik metodolojisi ve sınıflandırma, ortak istatistik terminolojisi, ortak gümrük tarifeleri, bilimsel amaçlarla gizli istatistik verilerine erişim, tarım ve balıkçılık istatistiklerinin hazırlanması gibi konularda topluluk müktesebatı anlatılacak.

Aynı başlıkta Türkiye'de istatistikle ilgili yasal düzenlemelerin ve müktesebata uyumun ele alınacağı ayrıntılı tarama toplantısı ise 17-18 temmuzda yapılacak.

Devlet İstatistik Enstitüsü'nün 5429 Sayılı Türkiye İstatistik Kanunu ile Türkiye İstatistik Kurumu, İstatistik Konseyi ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı olarak yeniden yapılandırılmasını memnuniyetle karşılayan AB Komisyonu, topluluk istatistik kurumu Eurostat'la imzalanan mutabakata uygun şekilde personel ve istatistik kalitesinin yükseltilmesini istiyor.

Bugüne kadar 23 başlıkta tanıtıcı ve 19 başlıkta ayrıntılı tarama toplantılarının tamamlandığı Türkiye-AB tarama sürecine, 21 haziranda şirketler hukuku faslında tanıtıcı tarama toplantısıyla devam edilecek.
aa
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 11:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?