31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

ABD: PKK'ya karşı destek sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), PKK terör örgütüne karşı 8 gün süreyle Kuzey Irak'ta yürüttüğü kara harekatının sona ermesinden sonra, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, çekilme kararının Türk Hükümeti'ne ait olduğunu belirterek, "İstihbarat desteğimiz sürecek" dedi.


Günlük olağan basın toplantısı sırasında gazetecilerin kara harekatının bitmesine ilişkin görüşünü sordukları ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Casey, "Öncelikle Türk Hükümeti'nin bu operasyonu sınırlı zaman ve alanda gerçekleştireceği yönündeki taahhütlerini ABD ve Irak tarafına iletmiş olmaları memnuniyet vericidir. Bunu tasarladıklarını belirtmişlerdi ve gelişmeler bunun gerçekleştiğini gösteriyor. Türkiye zaten daha önceden belli olan bu kararı kendi başına almıştır. Çekilme, bizim tarafımızdan gelen herhangi bir talebe cevap niteliğinde değildir. Önemli olan PKK'nın halen Türkiye, ABD ve Irak için tehdit olmaya devam ettiğidir. Biz bu konuda Türk ve Irak hükümetleriyle ortak çalışmaya devam etmek istiyoruz" dedi.

İstihbari işbirliğinin devam edip etmeyeceği yönündeki bir soruya Casey, "Bu konuda Savunma Bakanı Robert Gates de bir açıklama yapmıştı. Yapılan düzenlemeler devam ediyor ve bir plan değişikliğinden haberdar değilim" diye konuştu. 'Türk Hükümeti'nin Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile direkt görüşmesini sağlamak için bir yaklaşımınız olacak mı?' şeklindeki bir soruya da Casey, "Biz kesinlikle Türk ve Irak Hükümet yetkilileri ile görüşmelerin sürdüğünü görmek isteriz. Bu görüşmelere merkezi ya da bölgesel yetkililer de dahil olabilir. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, bu konuda bölgede önemli role sahiptir ve Irak merkezi yönetimiyle bu konuda görüşmeler yapmışlardı. Buradaki asıl nokta PKK'nın bir terör örgütü olduğu ve Türkiye, ABD ve Irak için tehdit oluşturmaya devam ettiğidir.
Bunun çözümü hiçbirimizin tek başına gerçekleştireceği bir konu değildir" cevabını verdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 01:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin gedik IP: 78.176.49.xxx Tarih : 1.03.2008 21:58:19

nekadar üzücü nekadar bağımlılık altında bir hareket neye benzetiyorum bu durumu hani bazi bölgelerde yabani hayvanlar yetişdirilir ve av safarileri düzenlerler ve av bölgesine girerken nekadar kaçtane vuracağınızın sayısını av başlamadan önce size bildirirler avladığınız hayvan başına birde bedel alırlar avcılardan sizde avcılık maceralarınıza bir yenisini eklemiş olursunuz . işte türkiyenin karşi karşiya kaldığı bu istenmeyen olay sanki birileri bizimle dalga geçiyor gibi düşüncelere sefk etti beni şok oldum desem yerinde bir tanımlama olur. atamızın halka hitap edişindeki bir sözünü anımsadım TÜRK MİLLETİ CALIŞKANDIR TÜRK MİLLETİ CESURDUR. doğru demiş vallahi bakın hiç korkmadan kandil dağına bile yaklaştık.yaaa şu meçhül komutanımızdan ASKER GERİYE DÖN komutu gelmeseydi çok daha kati sonuçlar elde edecekdikde kimbilir belkide bukadar avlayabilirsiniz demişlerdi önceden . saygılar sevgiler .