16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'ABD Ermeni tasarısında kararlı'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile görüşmesinin ardından, ABD kongresindeki sözde “Ermeni soykırımı” tasarısı konusunda Amerikan yönetimini çok kararlı gördüğünü söyledi.

Büyükanıt, Beyaz Saray'da Cheney ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ile ayrı ayrı görüştükten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Orgeneral Büyükanıt, “bugün yoğun bir gündü, yarın da öyle olacak. Şimdi Cheney ile görüştüm, oradan geliyorum. Genel değerlendirmeyi cuma günü basın toplantısıyla yapacağım” dedi.

Cheney ile görüşmesinin yarım saat sürdüğünü belirten Büyükanıt, “Ben, Ermeni tasarısı konusunda yönetim olarak çok kararlı olduklarını kendi ağızlarından duydum. Çok olumlu” dedi.

Büyükanıt, Cheney'den önce bir araya gelmeyi planladığı ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Tom Lantos ile görüşmesinin, hava koşulları nedeniyle ertelendiğini, söz konusu görüşmenin cuma günü gerçekleşeceğini kaydetti.

Orgeneral Büyükanıt, dün akşam Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşma için, “Mesajlarınız, Amerikalılar'a ulaşmış mı?” sorusunu, “O konu gündeme gelmedi. O kadar çok konu var ki. Zaten, Türk toplumuyla yaptığımız bir görüşmeydi” diye yanıtladı.

ABD'nin, İran'ın nükleer programına karşı güç kullanması ihtimaline ilişkin bir soru üzerine Orgeneral Büyükanıt, “Hayır, o konu gündeme gelmedi. Biz, zaten kendi gündemimizi önce ele alırız” dedi.

PKK terörüyle mücadelede de ABD yönetimini kararlı görüp, görmediği sorusuna Büyükanıt, “evet” yanıtını verdi.
Fenerbahçe'nin 3-3 berabere kaldığını, bu sonucun, 3-1'lik mağlubiyetin ardından alındığını öğrenen Büyükanıt, “neyse, o da iyi mağlubiyetten” dedi.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Orgeneral Schoomaker ile görüştü 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Peter Schoomaker ile biraraya geldi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da yapılan görüşmenin ardından Orgeneral Büyükanıt, Beyaz Saray'a geçerek, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ile görüşecek.
aa
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 06:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?