16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

ABD helikopterleri sınırda uçtu

Genelkurmay Başkanlığı'nın geçici güvenlik bölgesi ilan ettiği yaklaşık 300 kilometrelik bölgede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. ABD'ye ait iki helikopter bugün Türkiye Kuzey Irak sınırında alçak uçuş yaptı.


Habur Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Halil İbrahim Sınır Kapısı'na iniş yapan ABD helikopterleri yaklaşık 1.5 saat burada kaldıktan sonra, sınır boyunda yine alçak uçuş yaparak iç kesimlere giderek gözlerden kayboldu.


Helikopterlerin uçuşları Türkiye tarafından çıplak gözle görüldü. Helikopterin uçuş yaptığı sırada Habur Sınır Kapısı yakınlarına silahlı kuvvetlerin tank sevkiyatı yaptığı belirtildi.


Bu arada, bölgeye PKK'lı teröristlerin uzaktan kumandalı patlayıcıları patlatmasını önlemek için tüm telsiz ve telefon sistemini kilitleyen zırhlı araçlar takviye olarak gönderildi.


Bu araçlar, konvoylara eşlik ederek yola döşenen mayınların patlatılmasını önlüyor. Bölgede bu tip araçların sayılarının artırılacağı bildirildi.

Milliyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 10:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
perihan erdem IP: 85.97.140.xxx Tarih : 15.06.2007 17:40:06
Bir türlü anlamıyorum.Biz neden onlar uçuş yaptığında hemen yerlerimizi değiştirmiyoruz ki?Bu soruma cevap veren biri olursa çok sevinirim.