28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

ABD'den 17 yeni helikopter alıyoruz

Türkiye, Deniz Kuvvetleri için 17 adet daha S-70B SEAHAWK helikopteri alacak.

Helikopterlerin üretici firması Sikorsky Aircraft'tan yapılan açıklamada, Savunma Sanayii Müsteşarlığınca sipariş edilen helikopterlerin 2009 yılı başından itibaren teslim edilmeye başlanacağı bildirildi.

Savunma Sanayii Müsteşarı Murat Bayar, 'Sikorsky ile varılan anlaşmanın ABD şirketine, Türk sanayisine hem yüksek teknoloji getirecek hem de istihdam sağlayacak yüzde 50 oranında bir off-set yükümlülüğü getirdiğini' belirterek, sözleşmenin ilgili tüm taraflar için iyi bir sözleşme olduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerine daha önce 7 adet SEAHAWK ve 100'ün üzerinde BLACKHAWK helikopteri teslim ettiklerini hatırlatan Sikorsky Başkanı Jeffrey Pino da, bu yeni siparişin Sikorsky ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Türk sanayisi arasında daha ileri stratejik düzeyde iş ortaklıklarının önünü açacağını ifade etti.

Pino, imzalanan sözleşme ile Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının, halen elinde olanlarla birlikte toplam 24 adet dünyanın en iyi donanma helikopterine sahip olacağını kaydetti.

SEAHAWK'un S-70B modeli, ABD Deniz Kuvvetlerinin kullandığı SH-GOB SEAHAWK helikopterinin uluslararası versiyonunu oluşturuyor.

Çok amaçlı sıvı kristal görüntüleme cihazlarına sahip cam kokpiti olan helikopterde, eğim ölçen sonar, radar, elektronik keşif aygıtı, FLIR (öne bakan kızılötesi) aygıtı, kaçma-kurtulma düzeneği ile Penguin ve Hellfire füzelerini içeren bir 'esnek görev paketi' de bulunuyor.
CNNTURK
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 00:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?