18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

ABD'den Roj TV uyarısı

Danimarka'da yayımlanan Berlingske Tidende gazetesi, Amerikan yönetiminin terör örgütü PKK'nın yayın organı Roj TV'nin kapatılması için Danimarka hükümetini uyardığını yazdı.

Berlingske Tidende gazetesine göre, Amerikan yönetimi Danimarka hükümetine bir uyarı mektubu göndererek, bu ülkede faaliyet gösteren Roj TV, Mezopotamya TV ve MBMG şirketlerinin terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılmasını istedi.

Haberin, Danimarka Adalet Bakanı Lene Espersen tarafından da doğrulandığı belirtildi.

Danimarkalı yetkililer ise Roj TV'nin terörle bağlantılı olduğunun saptanması durumunda kapatılacağını söyledi.

Gül, ABD'nin Uyarısını Değerlendirdi 

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bölücü terör örgütünün sesi olan yayın kuruluşlarına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Abdullah Gül Kayseri'de gazetecilerin Amerikan yönetiminin Roj TV'nin kapatılması için Danimarkayı uyarması yönündeki sorusunu cevapladı.

Gül, sadece ABD'nin değil birçok Avrupa ülkesinin de PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiğini belirtti.

Bakan Gül, " Birisi onun sesi oluyorsa tabii ki buna müsaade etmemek gerekiyor. Bazen kanunların boşluğundan hareket ederek basın hürriyeti istismar ediliyor. Burada dikkatli olmak gerekiyor. Bazen ülkelerin hukuku hemen ertesi gün televizyonları kapatmaya müsaade etmeyebilir. Bizde de böyle nitekim. O zaman bununla ilgili tedbirleri bir an önce almak gerekiyor. Zaten bizim Danimarka ile tartışmamız da bu çerçevede." dedi.
TRT
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 14:21:37
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 14:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?