28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

ABD'den Türkiye'ye kuş gribi övgüsü

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ann Derler, kuş gribine karşı Türkiye`de yapılan çalışmaları değerlendirirken, ``Uluslararası toplum Türkiye`ye gerçekten teşekkür borçlu`` dedi.

Derler, Polat Renaissance Otel`de düzenlenen basın toplantısında, Erzurum`daki incelemeleri süresince, yapılan çalışmalar hakkında çok iyi fikir sahibi olduklarını ifade etti. Kuş virüsünün sınır tanımadığını, bunun global bir sorun olduğunu ve çözümünün de global olması gerektiğini vurgulayan Derler, şunları kaydetti: ``Uluslararası toplum, bu salgına karşı etkili bir karşılık için toplu halde hareket etmek durumunda. Ekibimiz, Türkiye`nin bu konu hakkındaki açıklık ve şeffaflığından çok etkilendi. Uluslararası toplum Türkiye`ye gerçekten teşekkür borçlu. Bilgilerin ve verilerin çabuk paylaşılması ve şeffaflık, etkili bir karşılık için çok önemli.

Bu işbirliğinin uluslararası bir ortaklık şeklinde devam etmesini arzu ediyoruz.`` Böyle bir krizde, yetkililer arasında iyi bir eşgüdümün çok önemli olduğuna dikkat çeken Derler, ``Kriz eşgüdüm merkezinde çok iyi bir takım çalışması gördük. Bu çok önemli. Müdahale yöntemleri çok iyi`` dedi.

Derler, yetkililerin cami, okul, görsel ve yazılı basını kullanarak mesaj verme çabalarını da takdir ettiklerini dile getirdi.

Derler, kuş gribinin turizmle ilgili etkilerine yönelik bir soruya, ``Müdahale yöntemleri aynı şekilde sürdürülürse zamanla görülecek ki gerçek bir tehlike yok. Mesela ABD hükümetinin, Türkiye`ye seyahat kısıtlaması ya da yasağı gibi bir girişimi olmadı.

Ben de burada bir gece fazla konaklamak zorunda kaldığım için mutluyum`` yanıtını verdi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 23:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?