22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Abi, Yazıcıoğlu'yla aynı karede

Üniversiteli Erhan T., suikastin baş azmettiricisi olarak gözaltına alındı. Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi E.T.'nin evinde çok sayıda CD ve bir İncil bulundu. Alperen Ocakları'na yakın olduğu belirtilen Tuncel'in, tetikçi Samast ve gözaltındaki Yasin Hayal'e Irak'taki ABD askerlerinin işkence görüntülerini izlettirip suikaste yönlendirdiği öne sürüldü.

Gönüllü koruma 

E.T'nin  BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun Trabzon'daki gönüllü koruması olduğu ortaya çıktı. 

Vur emrini büyük abi mi verdi?

Dink cinayetiyle ilgili yakalanan üniversiteli E.T.'nin, zanlı Ogün Samast ve Yasin Hayal'i yönlendirdiği iddia edildi. T., evinde Çeçenistan CD'si izlettiriyordu.

Hrant Dink cinayetinde azmettirici olduğu iddiasıyla gözaltını alınan Yasin Hayal'ın ifadesinden yola çıkan polis, Trabzon'da üniversitesi öğrencisi E.T'yi gece yarısı gözaltına aldı. T'nin evinde yeşil kaplı bir İncil bulundu. Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ı azmettirdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Yasin Hayal, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda, yakın arkadaşı E.T'nin ismini verdi. İstanbul Polisi'nin isteği üzerine Trabzon Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, E.T'nin yakalanması talimatını verdi.

CD'LER VE BİR İNCİL 

Polis ve jandarma timleri E.T'nin Pelitli beldesi Yalı mahallesi Şelale sokaktaki evine baskın düzenledi. Gözaltına alınan T'nin  evinde yapılan aramada çok sayıda CD ve yeşil kaplı bir İncil ele geçirildi. THY'nin tarifeli uçağı ile İstanbul'a gönderilen KTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Tuncel'in sorgusu sürüyor. T'in gözaltında tutulduğu nezarethanede geceleri Kung-Fu antrenmanı yaparak geçirdiği öğrenildi. Elazığ Keban nüfusuna kayıtlı Tuncel'in zaman zaman Trabzon'a gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun gönüllü korumalığını yaptığı ve birlikte şehirde gezdiği öne sürüldü.

BAŞLARINI YAKTI 

Bombacı Yasin Hayal'in çocukluk arkadaşı İrfan Özkan, SABAH'ın sorularını yanıtlarken, gözaltına alınan üniversite öğrencisi E.T'yi  suçladı. 24 Ekim 2004'te Mc Donald's'ı bombalayan Yasin Hayal'i yakından tanıdığını ve eylemin ardından kendisiyle konuştuğunu belirten İrfan Özkan, şunları söyledi: "E.T, Çeçenistan'daki olaylarla Irak'ta ABD askerlerinin halka yaptığı işkence görüntülerini Yasin'e ve Ogün'e izlettiriyordu. Yasin'in tek tabancası vardı. O da el yapımı bir silah idi. Yasin'in başını yakan üniversite öğrencisi, Alperen Ocakları'na takılan E.T'dir. Gençleri o yönlendiriyordu. Çeçenistan'dan savaş CD'lerini getirdi ve evde izlediler. Evlerde toplantılar yaptılar. Yasin, Erhan'dan iki kez darbe yedi. Beklentisi kalmadığı için adını vermiştir. Yasin cezaevinden çıkmasaydı, ben bomba olayını anlatacaktım. İşin arkasındaki ismi açıklayacaktım." 


Enis YILDIRIM -Sabah
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 15:17:12
Güncelleme :24 Ocak 2007 Çarşamba 15:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?