28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

AB'ye akan zehrin durağı Türkiye

AB'nin raporuna göre, Avrupa ülkelerine giren eroinin yüzde 80'i ile dünyada yakalanan eroinin yüzde 15'i Türkiye'den geçiyor.

Avrupa Birliği ülkelerine giden eroinin yüzde 80'nin Türkiye'den geçtiği belirtildi. Avrupa Adalet ve İçişleri Konseyi'nin hazırladığı raporda, Avrupa ülkeleri sınırlarından giren eroinin yüzde 80'inin Türkiye'den geçtiği ve Türkiye'den daha fazla işbirliği beklendiği ifade edildi.

AB'ye Balkanlar üzerinden giren eroinin yüzde 80'i Türkiye çıkışlı olduğu saptanan raporda, eroinin; Afganistan, Rusya ve Ortadoğu'dan gelerek, Türkiye'nin üzerinden AB sınırlarına girdiği belirtildi. Dünyada yakalanan eroinin yüzde 15'inin de Türkiye'den geldiği belirtilen AB raporunda, Türkiye'deki istihbarat birimlerikarşılıklı olarak daha fazla işbirliği yapması gerektiği vurgulandı.

'İpek yolu' adı veriliyor...

AB Komisyonu Dış politika ile Komşuluk Politikalarından Sorumlu Üyesi Benita Ferrero-Waldner, özellikle Afganistan ve Latin Amerika ülkelerinden gelen uyuşturucuyu engellemek için Birleşmiş Milletler'le çalıştıklarını belirtti.

AB raporuna göre, Afganistan'da üretilen eroin, Türkiye üzerinden Balkanlara ve oradan da Avrupa piyasasına giriyor. Rusya, Kafkaslar ve Türkiye üzerinden AB sınırlarına giren eroin güzergahı "İpek Yolu" olarak adlandırılıyor.
Sabah
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2006 Pazar 06:36:33
Güncelleme :2 Temmuz 2006 Pazar 19:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin önder IP: 84.139.83.xxx Tarih : 2.07.2006 14:30:28
AB durmadan tutugu raporlarla türkiyeyi zehir duragi olarak sucluyor. Masa basinda oturup rapor hazirlamak kolay raporlarina sunuda ekleseler fena olmaz türkiyedeki narkotik büro polisinin sayisi ve para bütcesi nekadar ve buna karsilik basarilarinin ne kadar büyük oldugunu ve bunuda takdire sayan olarak raporlarina ekleseler en azindan kendi kendilerine saygi göstermis olurlar.Ayriyeten bu durumun ortadan kalmasi icin türk narkotik büro polisligi avrupa birligi tarafindan her ay maddi olarak desteklenmeliki ve buda belli bir anlasma ve para miktariyla karara baglanip imzalanmaliki türk narkotik polisi su anki basarisini ona katlasin. AB derseki biz bu parayi nereden bulalim onuda belirtim AB kendi gencleri icin(herülkde ve belli sehirlerde)actigi uyusturucu terapi merkezlerndeki harcadigi aylik paranin yüzde onunu türk narkotik polisine her ay muntazaman hibe etse türk narkotik polisi bu isi kökünden halleder saygilarimla