18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Açıköğretim Lisesi Yönetmeliğine dava

Eğitim Sen, Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği`nin bazı maddelerinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay`da dava açtı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Danıştay`a dava dilekçesini verdikten sonra yaptığı açıklamada, yönetmeliğe eğitim bilimi ve pedagojik açıdan yaklaştıklarını söyledi.

``Bakanın ifade ettiği gibi ideolojik bir art niyetimiz yok`` diyen Dinçer, İmam Hatip sorununun meslek liselerinin gerçek sorunlarını gizlediğini, sakladığını, sistemin bu saklılıktan kurtarılması gerektiğini savundu. ``

Bu yönetmelik hukuka ve yasaya karşı bir hiledir. Birçok yasayla da çelişmektedir`` diyen Dinçer, ``AKP hükümeti, niyetini gizlemeye çalışmaktadır. Daha öncede bakanı bütün uygulamaları nedeniyle istifaya çağırmıştık. Sayın Bakan niyet saklaması yapmıştır, istifa etmelidir.

Sayın Bakan eğitime zarar vermektedir. İstifayı bir kampanyaya dönüştürdük. Yönetimin peşindeyiz. AKP`nin eğitimle ilgili uygulamalarından 3 binini dava ettik. Bunların tamamını kazandık. Bu da hukuk tanımazlığı, yasa tanımazlığı ortaya koyuyor`` diye konuştu. Eğitim Sen`in dava dilekçesinde, yasaya karşı hile yapılarak YÖK`ün görev ve yetki alanına girildiği savunuldu. Aynı yönetmeliğin bazı maddelerine karşı YÖK de iptal ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay`da dava açmıştı.

aa
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 14:25:44
Güncelleme :28 Aralık 2005 Çarşamba 14:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?