19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Açıkta kanatlı hayvan besiciliğine yasak geliyor

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, açıkta kanatlı hayvan besiciliğinin yasaklanması için Bakanlar Kurulu`na teklif sunacak. Yetkililer, hane halkı tüketimi için bahçelerde beslenen kümes hayvanları da dahil olmak üzere, açıkta kanatlı hayvan besiciliği durdurulmadan kuş gribi hastalığının önüne geçilemeyeceğini vurgularken, söz konusu yasağın şart olduğunu söylediler.

Bu arada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`na kuş gribi hastalığı ile mücadele için Maliye Bakanlığı`ndan 25 milyon YTL ek ödenek aktarıldı. Bakanlık, bugüne kadar söz konusu hastalıkla mücadele için 8 milyon YTL harcamıştı.

Tarım Bakanlığı`nın bu harcamalarının dışında mahalli idareler, valiler, Sağlık Bakanlığı, Silahlı Kuvvetler de ne kadar olduğu bilinmemekle beraber, kuş gribi için harcamalarda bulunuyor.

Öte yandan, 11 ilin (Iğdır, Erzurum, Ağrı, Bursa, İstanbul, Şanlıurfa, Erzincan, Bitlis, Yozgat, Van, Ankara) çeşitli bölgelerinde uygulanan karantina devam ederken, şu ana kadar 102 bin 373 adet hayvanın itlaf edildiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 14:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?