16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Açlıktan birbirlerini parçaladılar

Aydın Kuşadası'ndaki Belediye Köpekevi'nde günlerce aç kalan köpekler birbirilerini parçaladı. 

Yıllar önce cezaevi olarak kullanılan binayı belediye köpekevine dönüştürdü. Köpeklerin bakımını da Limaş adlı şirket üstlendi. Şirketin sözleşmesi 31 Aralık'ta sona erdi. Ancak köpekevi bu tarihte belediyece devralınmadı. Limaş'ın görevlilerini geri çekmesi üzerine bayram tatili boyunca köpekler aç kaldı. Sahipsiz ve aç kalan köpeklerden 7'si parçalanarak diğer köpeklere yem oldu. Bayram sonrası köpekevine gelen görevliler, birbirilerini parçalayan köpekleri tazyikli suyla ve sopalarla ayırabildi.

'Şirket bilgi vermedi' 

Vahşeti duyan hayvanseverler tepki gösterdi. Belediye yetkilisi, köpek evi sorumlusu Mustafa Diker, "Limaş şirketinin burada çalışan 4 elemanı işten çıkarılmış, kimseye bilgi verilmemiş. Bu nedenle hayvanlar aç kalmış. Evi Limaş'a devrettiğimizde 240 köpek vardı. Şimdi 210 tane kalmış" dedi. 

Limaş Genel Müdürü Mehmet Yağcı ise, 45 günlük sözleşmelerinin bitmesinden sonraki olaylardan sorumlu olmadıklarını ifade ederek, "31 Aralık'ta sözleşmemiz bitti. Belediyenin ilgilenmesi gerekiyordu. Biz görevli olduğumuz sürece hayvanların her türlü ihtiyacını karşıladık" diye konuştu. Kuşadası Köpekevi'ndeki hayvanlara kötü muamele, geçen yıl şubat ayında da gündeme gelmişti.


Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 09:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?