15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Adana şehidine ağladı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Balaban köyü yakınlarında, teröristlerin yola döşediği uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit düşen Piyade Er Ayhan Güngör, Adana'da düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Dicle'nin Balaban köyü yakınlarında yola döşenen uzaktan kumandalı mayının teröristlerce patlatılması sonucu şehit olan Piyade Er Ayhan Güngör için Sabancı Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Şehit Er Güngör'ün Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılan ve isminin Seval olduğu öğrenilen sözlüsü, fenalık geçirdi. Şehidin sözlüsünü anne Hayriye Güngör ve baba Osman Güngör sakinleştirdi.
Cenaze töreninde, şehit erin 2 ay sonra evlenecek olan ikizi Beyhan Güngör de tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Fenalık geçiren Beyhan Güngör'e, tören alanında bulunan sağlık ekibi müdahale etti.

Anne Hayriye Güngör ise, oğlunun tabutuna sarılarak, "Toprak saçlı, sürmeli gözlü, kekliğim, kuzum, yiğidim. Bu kadar milleti topladın, ama üzerinde damatlık yok. Milletin karşısına damatlık giymeden çıkma dedim, ben sana damatlık alırdım. Damat olacakken şehit oldun kınalı kuzum" diye ağıt yaktı. Anne Güngör, şehit oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşlarına boğuldu.

Baba Osman Güngör de, "Oğlum sana nasıl kıydılar. Sen onlara hafif geldin, ben gideyim onların hepsini öldüreyim. Bırakın ben oraya gideyim" diyerek feryat etti. Baba Güngör, daha sonra Türk Bayrağı'nı üzerine astı. Sinir krizi geçiren şehit babasını, Vali İlhan Atış ve 6. Kolordu Komutan Vekili Tuğgeneral İzzet Ocak teselli etti.

Bu sırada cami avlusunda toplanan kalabalık, bölücü terör örgütü aleyhine sloganlar atarak, teröre lanet okudu.
Daha sonra cenaze namazı kalındı. Şehit erin naaşı, namazın ardından askerlerin omzunda top arabasına konuldu. Şehit erin babası Osman Güngör, mezarlığa hareket eden cenaze aracını Tuğgeneral İzzet Ocak'la birlikte asker selamıyla selamladı.

Şehit Er Ayhan Güngör, Asri Mezarlık'taki Şehitlik'te gözyaşları arasında toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 12:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?