18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Adana'da olaylı yıkım

Adana'da, Büyükşehir Belediyesi'nce "imara aykırı" olduğu gerekçesiyle yıkım kararının uygulanması sırasında olaylar çıktı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a tepki gösteren işyeri sahiplerinden biri, yazarkasasını yere atarak parçaladı. Yaşanan olaylar sırasında 3 kişi gözaltına alındı.

D-400 Karayolu Atilla Altıkat Köprüsü yanındaki seyahat acentelerinin kullandığı 14 işyerinin yıkımı için dün işyeri sahiplerini ikna etmeye çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a yönelik saldırı girişiminden sonra bugün de sabah yıkım çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Cankur ekipleriyle polis işyeri sahiplerinin direnişiyle karşılaşırken, Halit Altıntop isimli bir dükkan sahibi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a tepki göstererek, yazarkasasını yere atıp parçaladı. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan ve olay yerinden uzaklaştırılan Altıntop, Başkan Durak'a sözlü saldırılarını sürdürdü.

Kepçe operatörlerinden Ahmet Çay (30) da çıkan olaylardan nasibini aldı. Çay, tahliyesine başlanan bir lokantanın yıkımı sırasında, çenesine isabet eden bir taş parçası yüzünden yaralandı. Çay, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis, olaylara karışan 3 kişiyi gözaltına aldı.
Adana'da yıkım gerginliği devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 16:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?