28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Adana'da uyuşturucu operasyonu

Adana'da "Nonstop2" operasyonunda "sokak satıcısı" olarak tabir edilen ve okul çevreleri ile eğlence mekanlarında eroin sattıkları ileri sürülen 8 kişi yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep ve Hatay'dan Adana'ya uyuşturucu madde getirilerek piyasa sürüleceği ihbarını alan Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, TEM Otoyolu'nda gerçekleştirdikleri operasyonda Ş.T.'nin (22) kullandığı otomobili, Ceyhan turnikelerinde durdurdu. Şahsın üzerinde ve aracında yapılan aramada 6 gram eroin, ruhsatsız ve sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi. 

Ş.T.'nin sorgulamasında uyuşturucu şebekesinin ele başısı olduğu ve emniyetin 6 Ekim 2006 tarihinde gerçekleştirdiği Nonstop1 operasyonunda yakalanan şahıslarda olduğu gibi Dağlıoğlu, Hürriyet, Yenibey mahallelerinde örgütlenerek özellikle okul çevreleri ile eğlence mekanlarında uyuşturucu pazarladıkları tespit edildi. 

Emniyetin 4 ay süren çalışması sonucunda şebekenin elebaşı Şivan lakaplı Ş.T.'nin ifadesi doğrultusunda yardımcısı Ö.E.(29) ile birlikte V.C. (30) T.T. (22), V.Ö. (36), M.S.E. (36), R.G. (43) ve F.T. de (34) gözaltına alındı. Şahıslardan R.G., V.Ö. ile F.T.'nin "Nonstop1" operasyonunda gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığı bildirildi. 

Evinde 220 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, 48 Extacy hap, üzerinde eroin bulaşığı bulunan bıçak ele geçirilen şahıslardan Ö.E.'nin müşteri sıkıntısı nedeniyle kardeşini de uyuşturucuya alıştırdığı ileri sürüldü.
Uyuşturucu bağımlısı olduğu bildirilen 8 kişi, işlemlerinin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 14:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?