16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Adıyaman'ı yasa boğan haber

Hakkari Yüksekova ilçesi Dağlıca kırsalında terör örgütü tarafından kurulan pusu sonrası şehit düşen askerlerden Abdurrahman Doğan'ın (20) ölümü Adıyaman'ı yasa boğdu.

Abdurrahman Doğan'ın şehit düştüğü haberini vermek için Jandarma ve sağlık ekipleri Adıyaman merkeze bağlı Çemberlitaş köyüne gitti. Acı haberi duyan Doğan ailesi 4 aydan beri telefonla bile görüşemedikleri oğullarının ölüm haberiyle sarsıldı. 8 aylık asker olan şehit Abdurrahman Doğan'ın babası Remzi Doğan ve annesi Feride Doğan sinir krizleri geçirerek baygınlık geçirdi. Çemberlitaş köyü sakinleri ağıtlar yaktı.

Adıyaman Valisi Halil Işık, Jandarma Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu şehit ailesini teselli etmek için köye geldi. Vali Halil Işık, şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek şehit babasını teselli etmeye çalıştı. Şehit Babası Remzi Doğan, Vali Halil Işık ve Jandarma Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul'a sarılarak ağladı.

Oğlu Abdurrahman Doğan'la 4 aydan beri telefonla bile görüşemediğini sürekli dile getiren şehit babası Remzi Doğan'ın başka bir şehit babası teselli etmeye çalıştı. Adıyaman Valisi Halil Işık, şehitlerin kanının yerde kalmayacağını kaydederek, "Bu kanlar yerde kalmayacak. Gereken her türlü önlemler alındı ve buna göre de hareket tarzı belirleniyor. Devletimiz, hükümetimiz milletin bu duyarlılığını değerlendirerek gereken her türlü tepkisi gösterecektir. Bu acıyı hep beraber paylaşıyoruz. Şehidimiz 'Vatan sağ olsun' diyerek canını çekinmeden feda etti. Şehidimizi ve onun şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

Baba Remzi Doğan ve anne Feride Doğan ile birlikte çok sayıda kişi sinir krizleri geçirirken, göz yaşları sel oldu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2007 Pazar 16:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?