28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Ağca, röportaj için 10 bin dolar istiyor

Papa II. Jean Paul'a başarısız bir suikast girişimde bulunan ve Abdi İpekçi'yi öldürdüğü belirtilen Mehmet Ali Ağca'nın bayramda tahliye edilmesi yönünde verilen karar, yerli ve yabancı basın mensuplarını harekete geçirdi. Ancak Ağca, röportaj talebinde bulunan basın mensuplarından küçük bir servet talep ediyor.

19 yıl İtalya'da hapis yattıktan sonra 13 Haziran 2000 tarihinde Türkiye'ye iade edilen ve gasp suçundan cezaevinde 5 yıl daha yatan Mehmet Ali Ağca'nın 12 Ocak'ta tahliye edilmesi bekleniyor. Ağca hakkında verilen tahliye kararıyla yerli basın mensuplarının yanı sıra, yabancı gazeteciler de yakından ilgileniyor. Özellikle İtalyan basınının temsilcileri, Ağca ile ilk röportajı yapabilmenin peşinde.


Ağca ile röportaj yapmak isteyen gazeteciler, tahliye öncesinde Mehmet Ali Ağca'nın ağabeyi Adnan Ağca ve avukatı Mustafa Demirbağ ile bağlantı kuruyor. Ancak Adnan Ağca ve Mustafa Demirbağ, İtalyan RAI kanalında yayınlanan "Porto Porto" programının muhabirinden 10 bin dolar talep etti. Ağca'nın yakınlarının, Türk basın mensuplarından da aynı şekilde ücret talebinde bulunduğu belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 18:00:39
Güncelleme :10 Ocak 2006 Salı 18:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?