19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ağca'nın tahliye talebi ortada

Gazeteci yazar Abdi İpekçi cinayeti ve iki ayrı gasp suçundan Kartal H Tipi Kapalı Cezaevinde hükümlü Mehmet Ali Ağca'nın tahliye talebini görüşen Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi “yetkisizlik” kararı verdi.

Ağca'nın avukatı Mustafa Demirbağ'ın müvekkili Ağca'nın tahliye talebini içeren dilekçesini değerlendiren Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi, hükümlünün dosyasını inceledikten sonra “yetkisizlik” kararı vererek, bu kararını Kartal Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi.

Kartal 1. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı şartla tahliye talebinin bu mahkeme tarafından “karar verilmesine yer olmadığı” yönünde görüş bildirilmesi üzerine, talebini 10 gün önce Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesine yineleyen Ağca'nın avukatı Mustafa Demirbağ, “yetkisizlik” kararının kendileri için olumlu olduğunu söyledi.

“'MAHKEMELER ÜZERİNDE BASKI VAR”

Demirbağ, “Ağca dosyasına hiçbir mahkeme bakmaya cesaret edemiyor, el süremiyor. Mahkemeler üzerinde baskı var, karar veremiyorlar. Reddetmiyorlar, 'tahliye olamaz' diyemiyorlar. Şimdi Kartal'da karar veremezse Yargıtay yetkili mahkemeyi atayacak ve bir karar verilecek” dedi.

Demirbağ, Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu dilekçede, müvekkilinin Türkiye'de işlediği suçlardan ve Papa 2. Jean Paul'e yönelik öldürmeye teşebbüs suçundan her iki ülkede toplam 27 yıl cezaevinde kaldığını belirterek, şu talepte bulunmuştu:

“Bu süre zarfında Türkiye'de birçok yasa değişikliği olduğu gibi infaza dair birçok düzenlemeler de yapılmış, aflar çıkartılmıştır. Müvekkilim bu düzenlemelerin hiçbirinden yararlandırılmamıştır. Bütün bu sebeplerle 23 Nisan 1999 tarihinden önce işlenen suçlardan dolayı şartla tahliyeyi düzenleyen 4616 sayılı yasa uyarınca hükümlü müvekkilin yatması gereken süreden toplam 10 yıllık indirimden istifadesinin de sağlanarak şartla tahliyesine karar verilmesini talep ederim.”

aa
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 16:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?