22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ağrı varoşları sular altında

Ağrı'da havaların ısınmaya başlaması ve karların erimesiyle birlikte Yüzüncü Yıl Mahallesi sular altında kaldı. 

Yağışlar sonrasında çukurda olan mahalle ortasında oluşan su birikintileri gölü andırırken, vatandaşlar su içerisinden geçerek günlük yaşamlarına devam ediyor. 

Ağrı'da havaların ısınmasıyla birlikte karların erimesi sonucu köyden gelen vatandaşların oluşturduğu Yüzüncü Yıl Mahallesi'nin kenar kesimlerinde bir çok ev ve ahır sular altında kaldı. Mahalle ortasında oluşan su birikintisi günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Bir çok defa müracaat etmelerine rağmen suların çekilmediğini,kendi kaderlerine bırakıldığını belirten Kutbettin Baran adlı mahalle sakini, su içerisine sürekli girildiği için çok sayıda çocuğun hastalandığını söyledi. Şehir merkezine gitmek için su içine girmek istemeyen vatandaşların fazladan 2-3 kilometre yol yürüdüğünü ifade eden Baran, "Çocuklarımız akşama kadar bu sularda oyun oynuyorlar. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz" dedi. 

Yeni bir yerleşim yeri kurdukları için Aşağıküpkıran köyü sakinlerinin kendilerini kabul etmediğini belirten Baran, "Bizi son olarak Yüzüncü Yıl Mahallesi'ne bağladılar. Ancak problemlerimiz bir türlü çözülemiyor. Yetkililer bize yardımcı olmuyorlar" şeklinde konuştu. 

Bu arada Ağrı Telekom Başmüdürlüğü'ne ait rögar kapağının olmamasına da tepki gösteren mahalle sakinleri her gün bir çok kişinin büyük tehlikeler atlatarak yollarına devam ettiğini söyledi. 


















İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 16:03:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrah kaya IP: 81.213.219.xxx Tarih : 30.10.2008 18:17:37

sahipsiz işte bugüne kadar hiç sahibi oldı bence şun beledye başkanın kaldıgı mahalleye bakın tertemiz işte ayrımcılık burda bence