22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ahırda yaşam mücadelesi

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde, kocası ve 4 çocuğunun kaderine terk ettiği kadın, eskiden ahır olarak kullanılan yerde yaşam mücadelesi veriyor. 

Sivas'ın Suşehri İlçesi Gönüloğlu Mahallesi'nde yaşayan Ayten Dilli (56), eskiden ahır olarak kullanılan yerde yaşamını sürdürüyor. Elektriği ve suyu olmayan eski ahırda kalan, soğuk kış günlerinde yakacak sorunu yaşayan Dilli, 4 çocuğunun da kendisine bakmadığını söyledi. 

Sokakta kaldığı için bir akrabasının daha önce ahır olarak kullandığı yere sığındığını belirten Dilli, elektrik ve suyu olmayan, pencere ve çatısı açık olan ahırda çok üşüdüğünü ifade ederek, "Burada çok zor şartlar altında yaşıyorum. Ramazan ayında hayırseverlerin verdiği yardımlarla ihtiyacımı karşılıyorum. Suyum olmadığından banyo yapamıyorum. Komşulardan getirdiğim suyla, leğen içinde yıkanıyorum. Evin her tarafı açık olduğundan çok üşüyorum" dedi. 

Bu arada Dilli'nin durumunu öğrenen Suşehri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinin harekete geçtiği ve Dilli'nin barınması için çalışmalar başlatıldığı öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 18:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?