20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Ahmet Özal Adliye'ye getirildi

Edirne Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında, aralarında Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ile Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu 16 kişi Edirne adliyesine getirildi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce başlatılan "Arasta" operasyonunda, "ihaleye fesat karıştırma", "rüşvet alma ve verme" ile "organize suç örgütü kurmak" suçlarından gözaltına alınan 16 kişi, bu sabah Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarıldı.

Ahmet Özal ile Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi panelvan tipi bir araca bindirilirken, diğer 14 kişi midibüsle adliye binasına getirildi.

16 kişinin adliyeye getirilişi ve binaya alınışı sırasında çok sayıda polis çevrede güvenlik önlemi aldı.

Edirne'de, içme suyu şebekesi imtiyazının 30 yıllığına devri ve yeni Belediye Sarayı'nın satışı ihalelelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine operasyon başlatılmıştı.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, içme suyu sebeke ihalesini alan firmanın pek çok ilde ihaleye girmek için hazırlık yaptığı, bunun için de belediyelere adam soktuğu ileri sürüldü.

Ahmet Özal'ın ifadesinde, "Bazı şirket yöneticileri büyük firmaların ihaleye girmemesi için aracı olmamı istedi" dediği belirtildi.

Özal'ın, Türkiye'deki 3 bin belediyenin su imtiyaz hakkını satacağını ön ödemeli sayaç satışıyla birlikte bunun 90 milyar dolarlık bir pasta yarattığını anlattığı da iddia edildi.

...
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 11:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?