22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ahmetlerspor rakip tanımıyor

Samsun'da bir hastanede sağlık görevlilerinin oluşturduğu 10 kişilik "Ahmetler" adlı futbol takımında teknik direktör de dahil herkesin isminin Ahmet olması görenleri şaşırtıyor.
Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde oluşturulan futbol takımı, ilginç ismi ve kadrosuyla dikkat çekiyor. 3 yıldır hastane bünyesinde devam eden ve lig usulü yapılan müsabakalarda, bu yıl ilginç görüntüler oluştu. Aralarında doktorların da bulunduğu futbol takımında Karadeniz usulü bir yöntem uygulanarak, 12 takım arasında Türkiye'de ilk defa "Ahmetler" takımı oluşturuldu. Doktor, ameliyathane görevlisi, ortopedist, güvenlik, acil servis görevlisi gibi çeşitli meslek dallarında çalışanlardan oluşan takımın kurulması için 5 ay emek harcandı. Tüm çalışanların isimleri kayıtlardan taranarak, ismi Ahmet olan çalışanlar ikna edilmeye çalışıldı. Hastanede çalışan ismi Ahmet olan 10 kişinin bir araya getirildiği takımda, teknik direktörün ismi bile Ahmet. Takımda sadece kalecinin isminin Mehmet olması dikkat çekerken, onun da göbek ismi Ahmet olduğu için takıma dahil edildiği belirtildi. 

Herkesin isminin Ahmet olması karşılaşma sırasında ise rakip takımın işine yarıyor. Taraftarların da desteğini alan rakip takımlar, hep bir ağızdan 'Ahmet' diye bağırarak futbolcuların konsantrasyonunu bozmaya çalışıyor. Müsabakalarda "Ahmetler" takımının tüm konsantrasyon bozma çalışmalarına rağmen gösterdiği performans ve aldığı galibiyetler dikkat çekiyor. Sağlanan Ahmetler birlikteliği sayesinde takım, 12 takım arasında liderlik konumunda seyrini sürdürüyor.
Özel bir çalışmayla zorlukla Ahmetler takımını oluşturmayı başardıklarını belirten Dr. Ahmet Saraç, tek sıkıntılarının rakiplerin ve taraftarlarının 'Ahmet' diye bağırmasıyla dikkatlerini dağıtması olduğunu, Türkiye'de bir ilk olan Ahmetler takımını oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yaklaşık 5 ay Ahmet isminde olanları bir araya getirmeye çalıştıklarını belirten Ahmet Özdemir ise, ilginç bir tablonun oluştuğunu dile getirdi. 

Ahmetler takımının kadrosu şöyle:
"Ahmet Şentürk, Ahmet Saraç, Ahmet Özdemir, Ahmet Taha, Ahmet Tost, Ahmet Pehlivan, Ahmet Arslan, Ahmet Çevik, Ahmet Yücel, Ahmet Mehmet Arslan, teknik direktör Ahmet Ayyıldız."
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2007 Perşembe 00:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?