19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Aile içi şiddete karşı asker desteği

30 ağustostan itibaren 'Aile İçi Şiddete Son' kampanyası kışlalara taşınıyor. Genelkurmay Başkanlığı ve Nimet Çubukçu'ya bağlı Devlet Bakanlığı'nın ortak projesiyle, askerlere bu konuda özel eğitim verilecek. Amaç, kız çocuklarının eğitimi ve töre ile namus cinayetleri konusunda önyargıları yıkmak.

Bir süredir 'Şiddete ve Töre Cinayetlerine Karşı Mücadele' adı altında yürütülen ortak çalışma tamamlandı. Çalışmayla, 'Aile İçi Şiddete Son' kampanyası kışlalara da taşınıyor.

Kampanya, aile içi şiddete son vermek, kız çocuklarının eğitiminin sağlanması, resmi nikah, başlık parası ile namus ve töre cinayetlerinin engellenmesi konularını içeriyor.

Daha çok taşradan gelen er ve erbaşların önyargılarının yıkılmasının amaçlandığı kampanya için afişler ve kısa filmler hazırlandı.

Kampanya 30 ağustosta başlıyor

6 kısa film 30 ağustostan itibaren kışlalarda gösterilecek. Kışlalara ayrıca, kız çocuklarının ve şiddet uygulanmış kadınların fotoğraflarının da yer aldığı afişler asılacak.

'Töre cinayeti suçtur, kızları da okutmalı, kadına yönelik şiddet erkeğin acizliğidir' gibi sloganlarla desteklenen afişlerde bu konularla ilgili yasal düzenlemeler de hatırlatılıyor.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 16:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?