20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Ailesi Van'da olan askere izin

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ailesi Van'da deprem bölgesinde olan erlerden isteyenlere 2 aya kadar izin verileceğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, depremin ağır hasara neden olduğu Van’ın Erciş İlçesi’nde incelemelerde bulundu. Erciş eski Belediye Başkanı ve Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi ile kaymakamlıkta kurulan kriz merkezini ziyaret eden Yılmaz’a depremzedeler taleplerde bulunurken ilk sırada çadır isteği aldı.

Depremzedelerden sabırlı olmalarını isteyen Yılmaz, evleri hasarlı olanlara çadır verileceğini ve kalıcı konutların da bir an evvel inşa edileceğini kaydetti. Kriz merkezindeki çalışmaları da bir süre izleyen Yılmaz’a yine vatandaşlar çadır talebinde bulundu. Bakan Yılmaz, çadır isteyen vatandaşların dilekçelerinin değerlendirildiği büroya giderek bilgi aldı. Yılmaz, çadırla ilgili taleplerin değerlendirildiği masanın kriz merkezine kurulmasını ve orada vatandaşlara anında cevap verilmesini istedi.

Kaymakamlık binası önünde yanına yaklaşan kadınlar, "Kaymakamı göremedik" diye sitemde bulununca Bakan Yılmaz, "Kaymakam işte burada. Gördün mü?" diye sorunca kadınlar, 'Gördük' cevabını verdi. Kriz merkezi gezisi sırasında bazı vatandaşların dilekçe verdikleri Yılmaz, dilekçelerin değerlendirileceğini belirtti. Bazı depremzedelerin hayvanları sebebiyle çadır kente giremeyeceklerini belirtmeleri üzerine Yılmaz, "İsterseniz Et ve Balık Kurumu hayvanlarınızı satın alsın. Baharla birlikte sizler yeni hayvanlar alın" teklifinde bulundu.

ÇADIRKENTE KONUK OLDU

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra yanındakilerle Kızılay’ın ilçe stadına kurduğu çadırkenti ziyaret etti, depremzedelerin bayramını kutladı. Burada depremzedelerin bir kısmı Yılmaz’dan Erciş’in il yapılmasını istedi.

Çadırkentte gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, dün gece yaşanan ve merkez üssü Van Gölü olan 5.5 büyüklüğündeki depremin vatandaşların çadır taleplerinin artmasını neden olduğunu belirtti. Yılmaz, "Vatandaş talebinde haklıdır. Vatandaşlardan biraz biraz sabır, kamudan çalışanlarından gayret, yardımların da devam etmesini istiyoruz. Erciş’in tüm yaralarını saracağız. Kamu görevlilerinden gayret vatandaşlar sabır istiyorum" dedi.

Erciş’in il olma talebinin Meclis’e gelmesi halinde değerlendireceklerini söyleyen Yılmaz, "Doğrusu ne ise o yapılacak" dedi.

2 AY İZİN

Ailesi deprem bölgesinde bulunan vatani görevini yapan askerlerin izin konusuna değinen Yılmaz, askerlere 2 aya kadar izin verildiğini belirterek, "Ya da belirli sürelerle veriliyor. Mehmetçiklere izin konusunda sıkıntı yok" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2011 Çarşamba 19:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?