22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Akkuş'un cenazesini ailesi alacak

Ankara Ulus'ta 6 kişinin ölmesine neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştiren Güven Akkuş'un İstanbul Kartal'da ikamet eden ailesinden annesine ve abisine ulaşıldığı belirtilirken, ailenin Adli Tıp'da bulunan cenazeyi almak için Ankara'ya hareket ettiği kaydedildi.

Ulus Anafartalar Çarşısı'ndaki patlamayı gerçekleştirdiği açıklanan intihar bombacısı Güven Akkuş'un ailesi Ankara'da cenzeyi alacak.

1996 yılında yasadışı gösteriye katılmak suçundan İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Akkuş'un sol örgüt Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) üyesi olduğu, yasadışı gösteriye katılmak ve örgüt üyeliği suçlarından da suçlanmasına rağmen afiş asmak ve polise mukavemet nedeniyle 2 yıl cezaevinde kaldığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi yetkilileri 1979 doğumlu Akkuş'un, babası öldükten sonra aileden ayrıldığını ve kayıplara karıştığını ifade ederken, Kartal'da oturan Annesi ve Abisi'nin cenazesini almak için Ankara'ya hareket ettiği bildirildi.

BİR HAFTADIR ANKARA'DAYDI

Emniyet yetkilileri Akkuş'un 1 haftadır Ankara'da olduğunu ifade ederken, kaldığı yer ya da yerlerin henüz belirlenemediği kaydettiler. Akkuş'un güvenlik kameralarının ve görgü tanıklarına göre civarda bir gün öncede bir kadınla dolaştığını söyleyen polis yetkilileri, örgütle bağlantılı 3 kişinin daha arandığını bildirdiler.

Yasadışı sol örgüt TİKB'in ve örgüt mensuplarının bu tarz intihar saldırıları yapmadığını kaydeden emniyet yetkilileri, "Ancak Akkuş, PKK tabanına uygun bir kişilik. Daha sonra örgüt değiştirmiş olabilir" yorumunu yaptı.
anka
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 19:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?