19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

AKP'den CHP'ye 'Nazi' suçlaması

AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, CHP`nin milli irade ve demokratik yöntemlerle iktidara gelme umudunu kestiğini ve ``yeniden bir kırılma noktası, ara dönem olur da iktidar olmak için imkanı bulabilir miyiz` gibi antidemokratik bir davranışın içine girdiğini ileri sürerek, ``CHP, sosyal demokrat bir parti olmanın ötesinde, nasyonal sosyalist parti görüntüsü ortaya koyuyor`` dedi.

Son yaşanan olayların, CHP`nin, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve temel insan hakları konularında sınıfta kaldığını gösterdiğini öne süren Fatsa, CHP`li yöneticilerin de devlet adamı sorumluluğunun kalmadığını iddia etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol`un, Danıştaya yapılan saldırıyla ilgili olarak ``sanki olayın azmettiricisi Hükümetmiş ve olaydan sonra da sanki yargıya müdahale eden, yargıyı yönlendiren bir davranış içindelermiş gibi`` iddialar ortaya attığını hatırlatan Fatsa, ``Olayların ilk anından itibaren seyrine baktığımızda olaya müdahale eden, yargıyı yönlendiren ve müdahil olan, CHP`nin kendisi ve onun sözcüleridir. `Siyasete kan bulaşmıştır. Bu, ikinci bir Menemen olayıdır` gibi iddialar, CHP`nin yargıya ne kadar müdahil olduğunu göstermesi bakımından ibret vericidir`` dedi. Fatsa, Baykal`ın ``Başbakan, tedaviye ihtiyaç duymaktadır. Kendisini tedavi ettirmelidir`` dediğini hatırlatarak, ``Kimin tedaviye ihtiyaç duyduğunun kararını siyasiler değil, verse verse doktorlar verir`` diye konuştu.

Baykal`ın, devletin bir takım kurumlarını ve sivil toplum örgütlerini göreve çağırarak AKP`ye karşı bir blok oluşturmaya davet ettiğini ifade eden Fatsa, ``Milletimizin sağduyusu, ne zaman hangi safta bir araya geleceğini ortaya koymuştur. Bunun en önemli göstergesi de 3 Kasım ve 28 Mart seçimleridir`` dedi. İnsanları belli kamplara ayırmanın hiç kimseye fayda getirmeyeceğini anlatan Fatsa, herkesin sağduyulu olması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Köşkünün ``kurtarılacak son kale`` olarak nitelendirilmesini de eleştiren Fatsa, ``Bırakın sağ kesimi toplamayı; Sayın Baykal, partisindeki gerçek sosyal demokratlara bile tahammül edemedi ve onları tasfiye etti. Toplumda bu çağrının cevap bulması mümkün değildir`` diye konuştu.

aa
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 16:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?