22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

AKP'li meclis üyesine kameralı şantaj

ERZURUM’da Caferiye Mahallesi Cami Sokak’ta bulunan 7 numaralı gecekonduda annesiyle birlikte oturan 20 yaşındaki Gökçe Kıran’ın evine gıda yardımı götüren AKP’li Palandöken Belediyesi Meclisi üyesi 42 yaşındaki İsa Özdoğan, para sızdırmak amacıyla tuzağa düşürüldü. Yedek anahtarla eve giren biri kadının dostu 2 kişi, evli 2 çocuk babası İsa Özdoğan’ı çırılçıplak soyarak görüntülerini kameraya çekip, şantaja kalkıştı. 

Daha önce de bir kaç kez yardımda bulunduğu Gökçe Kıran’ın evine 11 Aralık 2006 günü gıda paketi götüren AKP'li İsa Özdoğan, genç kadını evde bulamayınca geri döndü. İddiaya göre Gökçe Kıran’ın daha sonra cep telefonundan arayarak, “Eve yeni geldim, malzemeleri getirebilirsin'' demesi üzerine ikinci kez eve giden İsa Özdoğan, davet edilmesi üzerine içeriye girdi. Yardımları teslim eden Özdoğan, bir anda anahtarla kapının açılması üzerine Gökçe Kıran'ın sevgilisi 24 yaşındaki Abdulhamit Öztürk ve arkadaşı 26 yaşındaki İbrahim Kaya'nın içeri girmesiyle şoke oldu. Abdulhamit Öztürk, şaşkınlık içindeki İsa Özdoğan’a, “Ulan sen benim sevgilimin evinde ne arıyorsun?'' diye bağırdı. İddiaya göre, boğazına bıçak dayadığı AKP'li Özdoğan’ı, “Soyun lan, kafanı uçuracağım'' diyerek tehdit eden Öztürk, çıplak olarak sırt üstü yere yatırdıkları İsa Özdoğan’ın cep telefonunu alarak görüntüsünü çekti. Öztürk ve Kaya, “Yarın iş yerine geleceğiz. İsteklerimizi yerine getirmezsen görüntülerini internette yayınlayacağız'' diye tehdit ederek Özdoğan'ı serbest bıraktı.

ŞİKAYET ÜZERİNE TUTUKLANDILAR 

Olanların şokuyla Emniyet Müdürlüğü’ne giderek başına gelenleri anlatan ve şikayette bulunan İsa Özdoğan, yapılan plan üzerine, vereceği para miktarını konuşmak için Abdulhamit Öztürk’ü, Palandöken Semti’nde sahibi olduğu akaryakıt istasyonuna çağırdı. Özdoğan’la buluşmaya giden Öztürk ve Kaya, Cinayet Büro Amirliği’nde görevli polisler tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Öztürk, Kaya ve daha sonra yakalanan Gökçe Kıran çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Gökçe Kıran, Abdulhamit Öztürk ve İbrahim Kaya hakkında Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde TCK’nın 149’uncu maddesi uyarınca ‘nitelikli gasp’ suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Tutuklu yargılanan Kıran, Öztürk ve Kaya, suçlamaları kabul etmedi. 

Gökçe Kıran, “Bize sürekli gıda yardımında bulunuyordu. Cep telefonundan arayarak ‘Evdeyim, yardıma ihtiyacımız var, malzemeleri getirebilirsin’ dedim. Bu sırada evin yedek anahtarının bulunduğu arkadaşlarımın içeriye girdiğini gördüm. Beni odadan dışarı çıkardılar. İsa Özdoğan’ı nasıl soyduklarını görmedim ama bağrışma sesleri geliyordu. Evden birlikte çıktıktan sonra Özdoğan’ı oturduğu evin önüne bıraktık'' diye ifade verdi. 

İsa Özdoğan’ın boğazına bıçağı dayadığını ve çırılçıplak soyunmasını sağladığını itiraf eden Abdulhamit Öztürk ise “Cep telefonunu gasp etmedim. O herifi rezil etmek için çırılçıplak soyup kamerayla görüntüsünü çektim. Pişmanım'' derken, İbrahim Kaya “Ben telefon gasp etmedim, kesinlikle vurmadım. Abdulhamit, soba üzerindeki bıçağı alarak sol bacağına vurdu'' diye konuştu.

SOBADA ISITTIKLARI BIÇAKLA İŞKENCE İDDİASI
Gıda yardımında bulunduğu Gökçe Kıran ve arkadaşlarının komplosuyla karşı karşıya kaldığını savunan İsa Özdoğan ise şunları söyledi:
“Odaya giren Abdulhamit Öztürk, ‘Sen, benim dostumun evine nasıl girersin’ diyerek, boğazıma bıçak dayadı. Sobanın üzerinde bir süre ısıttığı bıçağı sol ayağıma vurdu. Canım yandı, korktum. Çırılçıplak soyundurduktan sonra, kendi cep telefonumla görüntümü çekerek beni tehdit ettiler. Daha sonra Kıran, Kaya ve Öztürk, 25 FR 716 plakalı otomobille beni bir süre gezdirdikten sonra serbest bıraktı. Ben de polise giderek şikayetçi oldum.'' Mahkeme heyeti, ‘suça eksik teşebbüs’ ettiğine kanaat getirdiği Gökçe Kıran’ı cezaevinde yattığı süreyi de gözönünde bulundurarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti. Diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 06:36:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?