28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Aktar: Bu işler rest çekmeyle olmaz

cengiz aktarBaşbakan Erdoğan'ın, "Kıbrıs konusunda izolosyonun kaldırılmaması halinde, Rumlara limanların açılmayacağını" belirterek "Bu nedenle AB ile müzakereler duracaksa, dursun" şeklindeki restini değerlendiren Avrupa Birliği (AB) uzmanı ve Kenthaber yazarı Dr. Cengiz Aktar, Erdoğan'ın üslubunun yanlış olduğunu ve AB çevrelerinde tepkiyle karşılanacağını söyledi. 

Erdoğan'ın "birinci cümlesinin doğru ancak ikinci cümlesinin (müzakereler duracaksa dursun) lüzumsuz olduğunu vurgulayan Aktar, şunları söyledi: 

"Bu işler öyle rest çekmeyle, atışmayla olmaz. Başbakan Erdoğan, 'Kıbrıs konusunda Türkiye atması gereken adımları atmıştır. Bu konuda inisifyatif alması gereken AB'dir' demeliydi. Ayrıca doğrudan ticaret ve Kıbrıs'ın kuzeyinin maruz kaldığı izolasyonları ve ekonomik ambargoyu kaldırma niyeti ilk önce zaten AB'den gelmişti."

Cengiz Aktar, "Başbakan Erdoğan'ın üslubunun Kasımpaşalılığından mı kaynaklandığı" şeklindeki bir soruya da, "Tabi AB, Erdoğan'ı Türkiye'nin Başbakan'ı olarak bilir. Dolayısıyla sarfedilen sözler Türkiye'nin Başbakanı'nın sözleridir ve AB bunun karşılığını verir. AB, öyle Kasımpaşalılık falan bilmez" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 15:23:09
Güncelleme :17 Haziran 2006 Cumartesi 03:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veli aydoğan IP: 85.104.220.xxx Tarih : 16.06.2006 21:54:12
olur efendim sayın başbakan AB. ne birde yağcılık yapsın daha olmadı antalya veya izmir sahilinden her bakana birde villa hediye etsin lütfen böyle düşünmeyelim bizim avruba birliğine ihtiyacımız varsa onların bize daha çok ihtiyaçları var. işlerine geliyorsa böyle tamam bir başbakana kaba konuşmak yakışmaz ama gidip te avrupalılar karşısında boyun bükmek el pençe divan durmak hiç yakışmaz. Biz örf adetlerimizi kültürümüzü benliğimizi yitireceksek avrupa biriğinin bize hiç gereği yok kardeşim. biz soğan ekmeğimizi yeriz Allaha şükrederiz. kendilerinin olsun AB. saygılarımla