22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Alaşehir'de promosyon parası tartışması

MANİSA'NIN Alaşehir İlçesi Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altıngül'ün, personel maaşlarını ödeyen bankanın verdiği 365 bin YTL'lik promosyon parasını öğretmenlere dağıtmayarak, bir bölümüyle kendisine makam otomobili satın alması tepkilere yol açtı.

Altıngül, “Milli Eğitim adına ikinci hizmet aracını aldık. Çünkü daha önceki hizmet aracı eskimişti. Bu yüzden aracımızı yeniledik” derken, sendika temsilcileri, davranışın etik olmadığını, gerekli yerlere şikayetlerde bulunduklarını açıkladı.
Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2011 yılına kadar tüm Milli Eğitim çalışanlarının maaşlarını İş Bankası Alaşehir Şubesi'nden alınması için sözleşme imzaladı.

Banka da Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 365 bin YTL promosyon verdi. Müdür Altıngül bu parayı dağıtmayacağını belirterek, “365 bin YTL promosyon aldık. Bu para okullarımızın ihtiyacı ve şu anda mevcut olan Öğretmenevi Lokali bahçesine yapılacak öğretmenevi için kullanılacak. Milli Eğitim adına ikinci hizmet aracını aldık. Çünkü önce kullandığımız hizmet aracı eskimişti. Bu yüzden aracımızı yeniledik” dedi.

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altıngül'ün etik davranadığını belirten Türk Eğitim- Sen Alaşehir İlçe Başkanı Akif Ceylan da 365 bin YTL'nin yalnızca yüzde 30'luk bölümünün Müdürlüğe ait olduğunu ileri sürdü. Makam otomobili varken yalaşık 40 bin YTL'ye yenisinin alınmasının doğru olmadığını vurgulayan Akif Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün promosyon parasını eğitim personeline dağıttığını hatırlattı. Ceylan, “Altıngül'ün öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının haklarını ödemeyip, kendine yaklaşık 40 bin YTL değerinde makam aracı alması düşündürücü ve etik olmayan bir davranıştır.

Tüm eğitim çalışanları Milli Eğitim Müdürü’nün bu vurdumduymaz tavrı karşısında rahatsız olmaktadır. Bu paranın harcanması Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatına, ilin uygulamasına aykırıdır. 365 bin YTL’nin bakanlık genelgesine göre yüzde 70’lik bölümünün eğitim çalışanlarına dağıtılması gerekir. Sendika adına Manisa Valiliği’ne şikayet dilekçesi yazdık. Hakkımız verilmez ya da olumsuz bir gelişme olursa hakkımızı yasal yollardan arayacağız” diye konuştu.

Eğitim- Sen Alaşehir Temsilcisi Muammer Yavaşoğlu, durumu Eğitim- Sen Genel Merkezi'ne bildirdiklerini açıklarken, Türk Eğitim Çalışanları Sendikası Alaşehir temsilcisi Hayri Daşkıran da yanlıştan biran önce dönülüp, eğitim çalışanların hakkının verilmesini istedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 12:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?