20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Albay Öz, mahkemeye gitmedi

Dink cinayetiyle ilgili duruşmada Albay Ali Öz'ün cinayet ihbarını veren görevliye 'bunu özel görüşelim' diyerek konuyu kapattığı ortaya çıktı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde istihbarat yönünden ihmalleri olduğu iddia edilen iki jandarma görevlisinin yargılanmasına devam edildi. Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tanık olarak Jandarma Başçavuş H.Y. ile jandarma uzman çavuş H.Ö.Ü. katıldı. Olayın gerçekleştiği dönemde Trabzon İl Jandarma Komutanı olarak görev yapan Kıdemli Albay Ali Öz ise çağrılı olduğu halde davaya katılmadı. Bursa'ya atanan Öz'ün bu ilde talimatla ifade vereceği bildirildi.


Duruşmada tanık olarak dinlenen H.Y, ifadesinde 2006 yılındaki bir istihbarat değerlendirme toplantısında o zaman İstihbarat Şube Müdürü olan M.Y'nin "Dink'e suikast düzenleneceği konusunda" bir istihbaratı dile getirdiğini belirterek, "Konu açılınca Alay Komutanımız A.Ö, 'konuyu özel görüşelim' diyerek konuyu kapattı" dedi. Kendilerine Hayal'in 3-4 arkadaşı ile birlikte Agos Gazetesi yazarı 'Krant Dink'e bir saldırı planladığı bilgisinin ulaştığını kaydeden H.Y, böyle bir gazeteci olup olmadığını araştırmak için internette bir çalışma yaptıklarını ve gazetecinin isminin 'Krant' değil 'Hrant' olduğunu öğrendiklerini kaydetti.

Diğer tanık Uzman Çavuş H.Ö.Ü ifadesinde "Emniyet Müdürlüğünce Yasin Hayal yakalanmıştı. Bize 6 ay önce bu konuda bilgi gelmişti. Emniyete 1 yıl önceden bu bilginin gelmiş olduğunu öğrendim. Bundan sonra ise yapılan işlemlerin hiçbirisinde bulunmadım" dedi.

....
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 06:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?