25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Alevi açılımna Diyanet de dahil

Hükümet, Alevi açılımı çalışmaları kapsamında bugün ikincisi düzenlenecek olan Muharrem İftarı’nda Alevi kesimin önde gelenleriyle buluşmaya hazırlanırken, bu kesime yönelik bir açılım da Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geldi

Aleviler için önemli günlerden olan “Aşure günü” için “üst düzey” bir anmayı uygun gören Diyanet, bu sene ilk kez başta Hz. Hüseyin olmak üsere Kerbela şehitlerini andığı bir “Aşure mesajı” yayımladı.

Alevi açılımı kapsamında bugün ikincisi düzenlenecek olan Muherrem İftarı’nda hükümet yetkilileriyle bir araya gelecek olan Alevilere bir jest de Diyanet’ten geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Aleviler için özel öneme sahip olan Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü dolayısıyla Kerbela şehitlerini andı. Bardakoğlu, “Aşura Günü” adı altında yayımladığı mesajında, Hz. Muhammed’in “Allah’ın ayı” olarak nitelediği Muharrem ayına girildiğini anımsattı.

Bardakoğlu, “Peygamber Efendimiz, Muharrem ayının 9, 10 ve 11. günlerinde oruç tutmuş, Müslümanlara da bu günlerde oruç tutmalarını tavsiye etmiştir” dedi. Bardakoğlu, Muharrem ayının 10. gününün Müslümanlar açısından çok daha özel bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 18:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?