20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Alevler arasında can pazarı

Artvin Dere Mahallesi'nde evde tek başına yaşayan Saime Uzun sobanın karşısında uzanarak uykuya daldığı sırada rüyasına namaza kalkma niyeti ile gözlerini açınca, evde çıkan yangından kurtuldu.

Dere Mahallesinde Saime Uzun'a (60) ait evde kömür sobasından çıkan kıvılcımın çekyat ve halının üzerine düşmesi sebebiyle yangın çıktı.

Evde tek başına yaşayan Saime Uzun'un gündüz saatlerinde , çekyatta uykuya daldığı sırada, çıkan yangında bir anda alevler etrafı sardı. Bu sırada rüyasında namaz kılmak için ayağa kalkan Saime nine, uyanıp alevler arasında kaldığını görünce çevredeki komşularından seslenerek yardım istedi. Saime ninenin yardımına komşuları yetişerek kendisini kurtardı. Belediye itfaiyesinin müdahale ettiği yangının çevreye ve diğer odalara sıçraması önlendi.

Yangın sonrası olay yerine gelen Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Eldemir, Saime Uzun'a geçmiş olsun dileğinde bulunarak, evin boyasını,yanan eşyaları ve tüm ihtiyaçları karşılanacağını belirtti. Eldemir;"Bu kış mevsiminde sizi asla dışarıda bırakmayacağız"diyerek Saime nineye moral verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Eldemir, bu tür olayları yaşayan ailelere yardımcı olacaklarını söyledi.

Komşuları ise , Saime ninenin tek başına yaşaması ve rahatsızlığı nedeniyle küçük bir dikkatsizliğinin yangına yolaçtığını belirterek, "Alevlerin arasında kalmaktan son anda kurtulmuş, ama hiç birimiz yangını fark edemedik, imdat sesleri ile eve baktığımızda evin içinde alevlerin yükseldiğini gördük ve durumu yetkililere bildirdik" diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 18:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?