26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Alkatmış'a tehdit

Susurluk Komisyonu eski Başkanı Mehmet Elkatmış’ın bürosuna giren kişi yada kişilerin, bürodaki dosyaları dağıttıktan sonra masasının üzerine “sesini kes” yazılı bir not bıraktıkları belirlendi. Elkatmış’ın komisyon başkanlığı döneminde de Nevşehir’deki evine girilip Susurluk dosyaları çalınmıştı. Alınan bilgiye göre, dün ortaya çıkan olay şöyle gelişti:

Elkatmış, Kızılay Selanik Sokak’ta bulunan ve iki arkadaşıyla paylaştığı avukatlık bürosundan cuma akşamı arkadaşlarıyla ayrıldı. Hafta sonu kimsenin gitmediği büroya dün sabah giden ortakları büronun tamamen dağıtıldığını gördü.

Bürodaki dosyaların karıştırılıp yere atıldığını gören arkadaşları durumu Elkatmış’a da bildirdi. Büroya gelen Elkatmış masasının üzerinde A4 kağıda yazılmış “sesini kes” yazılı bir notla karşılaştı. Bunun üzerine polise haber verildi. Olay yerine gelen ekipler, büro çalışanlarının bilgisine başvurdu ve incelemeler yaptı.

Büronun çelik kapısında hiçbir zorlama tesbit edilemezken, parmak izi araştırması da yapıldı. Elkatmış’ın masasına bırakılan notun el yazısı olmadığı, büyük harflerle yazılan bir bilgisayar çıktısı olduğu tesbit edildi. Elkatmış’ın, daha önce de Ergenekon soruşturmasına ilişkin tehditler aldığını belirttiği ancak şüphelendiği bir kişinin olmadığını söylediği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 12:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?