16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Alkol muayenesi' faciayı önledi

Ankara'ya gezi için Söke'den yola çıkmaya hazırlanan Cumhuriyet Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, polisin kontrolleri sonucu şoför T.A.'nın sarhoş olduğunun belirlenmesi sebebiyle zor anlar yaşadı.

Söke Emniyeti'nin yolculuğa izin vermemesi üzerine Kuşadası Plus Travel Turizm yetkilileri, Selçuk'tan yedek bir şoför göndererek meseleyi halletti. Kafile, 1.5 saatlik gecikmeyle yola çıktı. İzmirli öğrencilerin geçirdiği korkunç kazanın acısı dinmeden böyle bir olay yaşanması kafiledekileri tedirgin etti.

Cumhuriyet Anadolu Öğretmen Lisesi'nden 40 öğrenci, üç öğretmen ve üç okul aile birliği yöneticisinin katılacağı Ankara gezisi için Kuşadası'ndan Plus Travel'e ait 09 K 3456 plakalı tur otobüsü kiralandı. Dün (perşembe) akşam saat 21.00'de Cumhuriyet Meydanı'ndan hareket edeceği belirtilen otobüs, 33 cana mal olan Aksaray yakınlarındaki son trafik kazasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın genelgeleri doğrultusunda trafik polisleri tarafından incelemeye alındı. Şoförlerin ehliyetleri, aracın belgeleri, sigorta poliçeleri ve koltuk sigortaları incelendi. Son olarak da şoförlere alkol muayenesi yapıldı. Şoförlerden T.A., 56 promil alkollü çıktı. Söke Faik–Fehime Kocagöz Devlet Hastanesi'ne sevkedilen şoförün alkol seviyesi burada da aynı ölçülünce direksiyona geçmesine izin verilmedi ve yedek şoför istendi. Cumhuriyet Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Volkan Şenarslan, yedek şoförün gelmemesi halinde geziyi iptal edeceklerini açıkladı. Beklenen şoför saat 22.30'da geldi ve otobüs 1.5 saatlik gecikmeyle yola çıkabildi.

Öğrencilerin sevinç içinde çıkmaya hazırlandığı geziyi gölgeleyen ancak yeni genelge sayesinde faciaya yol açması önlenen otobüs şoförü T.A., ifadesinde çocuğunun doğum günü kutlaması sebebiyle az miktarda alkol aldığını itiraf etti. T.A., "Ben yedek şoför olarak bulunacaktım. Bana sıra geldiğinde bir şeyim kalmaz, alkolün etkisi geçer düşüncesiyle otobüse bindim.'' dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, trafik ekiplerinin doğru olanı yapıp yedek şoför çağırdığını söyledi. Serin, yeni genelge doğrultusunda başlatılan uygulamanın yol güzergahında da bölge trafik ekiplerince sürdürüleceğini, sürücülerin alkollü, uykusuz ve yorgun olarak yola çıkmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Söke İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Bakır ise gezinin koordinatörü olan Müdür Şenarslan'la görüştüğünü, öğrencilerin Ankara'ya ulaştığını ve Anıtkabir'i ziyaret ettiklerini, öğretmen liseleri ve üniversiteleri de gezdikten sonra Konya üzerinden geri döneceklerini belirtti. Bakır, Kuşadası'ndaki otobüs firmasıyla görüşüldüğünü, şoförlerini bundan sonra sıkı denetim altında tutmalarını istediklerini de kaydetti.

Yönetmeliğe göre ticari olmayan araç kullananlara 50 promil alkole kadar ceza uygulanmazken otobüs ve kamyon gibi ticari araç kullanan şoförlerin tamamen alkolsüz olması gerekiyor.
ZAMAN
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2007 Cuma 21:42:30
Güncelleme :20 Nisan 2007 Cuma 21:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?