24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

'Alo Çocuk Cinsel İstismar' hattı kurulacak

Türkiye`de cinsel istismara uğrayan çocuklar ile ebeveynlerin 24 saat ulaşabileceği ``Alo Çocuk Cinsel İstismar`` telefon hattı kurulacak.

Avrupa Birliği`nin desteklediği Sağlık Bakanlığı ve Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği işbirliğiyle yürütülen, ``Çocuğa Karşı Cinsel İstismarın Gün Yüzüne Çıkarılması Projesi`` kapsamında, Diyarbakır Özel İdare Müdürlüğü`nde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Oğuz Polat, cinsel istismarda en büyük problemin çocukların bunu anlatmadaki sıkıntı olduğunu ifade ederek, ``Çocuklar cinsel istismara uğradığı zaman onlara yardım edebilecek bir yere ulaşma sıkıntısı yaşıyorlar.

Aynı zamanda anneler babalar böyle bir sıkıntıları olduğu zaman nereye başvurabileceği konusunda sıkıntıları var. Çocuk istismarı konusunda aşama kaydetmiş ve gelişme göstermiş ülkelerde `Destek Hattı ve Alo İmdat Hattı`` gibi hatlar gerçekten çok temel bir rol üstleniyor`` dedi.

Polat, projenin 2006`nın başında faaliyete gereceğini ve 24 saat kullanılabileceğini, Diyarbakır, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Samsun ve Elazığ`ın pilot il seçildiğini ifade etti.

aa
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 15:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?