22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Altınoluk'ta ağaç katliamı iddiaları

Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, geçen hafta dul kadınlara verilmek üzere Şahinderesi mevkiinde ağaç katliamı yaptığı iddia edilen Altınoluk Belediyesi'nin kanunen suç işlediğini söyledi. 

Orman Mühendisi ve Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, "Geçtiğimiz günlerde Şahinderesi kenarındaki ağaçların Altınoluk Belediyesi yetkililerince 'dul kadınlara odun ihtiyacı olarak vereceğiz' diye katledilmesi üzerine sendikamızca bizzat olay yerine giderek yaptığımız incelemelerde, bu konunun tam bir ağaç katliamı olduğunu ifade etmiştik. Altınoluk Belediyesi tarafından cevaben yapılan ve medyada yer alan ifadelerde, Altınoluk Belediyesi bu ağaçların kendileri tarafından kestirildiğini kabul etmiştir. Ve odunların dul kadınlara yardım için kesildiğini ifade etmiştir. 6831 Sayılı Orman Kanunu hükümleri gereği, tapulu yerlerin üzerindeki ağaçların bile orman idaresinden tapulu kesim muamelesi yapılmadan kesilmesi suçtur. Yani bir insan kendi tapulu tarlasındaki ağacı orman idaresinden izin almadan kesemezken, Şahinderesi kenarındaki ağaçların (ki bu ağaçlar hazineye ait yerin üzerindedir) kesilmesi başlı başına bir orman suçudur. 

Dul kadınlara yardım etmek için yetmiş milyon insanın hakkının bulunduğu devlet hazinesi üzerindeki ağaçların kesilmesi ile yine dul kadınlara yardım etmek için banka soyulması kanun açısından aynı eş değerdedir. Kaldı ki, bu kesilen odunların dul kadınlara verilip verilmediği konusunda da şüphemiz vardır. Bu odunların dul kadınlar yerine belediyeye ait Akçam otele götürüldüğü yönünde vatandaşların beyanı vardır. Buradan Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Teşkilatı olarak ve Türk Tarım Orman-Sen Şubesi olarak Altınoluk Belediyesi'ne sesleniyoruz; devlet hazinesine ait olan yer üzerindeki ağaçların hangi yetkiye dayanarak kestiniz? Kanunen yaş ve kuru olmasının bir anlam ifade etmediği bu ağaçların kesilmesi için orman idaresinden yazılı izin aldınız mı? Ayrıca bu kesilen odunlar hangi dul kadınlara dağıtılmıştır. Yeşile hasret olan beldenin son kalan bu ağaçlarının da kesilmesini ahlaki buluyor musunuz? Yine buradan Altınoluk orman idaresine ve Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz.

Bizzat belediye başkan vekili tarafından, resmen kendileri tarafından bu ağaçların kesildiği ifade edilmiştir. 6831 Sayılı Orman Kanu'nun ilgili hükümleri gereğince derhal gereği yapılmalıdır. Bu konunun takipçisi olacağız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 18:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?