25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ama gazetecilere yakalandı

RTÜK Başkanı Zahid Akman, Ankara’nın ünlü semtlerinden Esat Caddesi üzerindeki bir ‘kahvehanede’ görüntüledi. Turktime'ın haberine göre, Deniz Feneri Davası ve Almanya’da hakkında tutuklanma kararı yüzünden yaşadığı sıkıntılı günlerde Oran’daki evinde inzivaya çekilen Akman, basının karşına çıkmamaya da özen gösteriyordu. Ancak Akman geçtiğimiz günlerde bu zorunlu diyeti bozdu ve akşam saatlerinde Ankara’nın Esat semtindeki Salon Özgür isimli kahvehanede okey partisine katıldı.

 

Zahit Akman’ın içeride kaldığı yaklaşık üç saat boyunca, 06 SK 503 plakalı makam aracı ve koruması da mekanın önündeydi.

“BURASI UYGUN MEKAN DEĞİL!..”

Dışarıda bir basın mensubu olduğu duyumunu alan Akman, koruması ve kardeşi olduğunu söyleyen bir şahıs aracılığıyla görüntü alınmasını engellemeye çalıştı. İçeriye girmemize izin verilmedi. Kısa bir söyleşi talebimiz karşısındaysa, Zahid Akman’ın “Mekanın RTÜK başkanıyla mülakat için uygun olmadığını, bu seferlik kendisini mazur görmemizi, hiçbir basın mensubunu kabul etmediğini ancak uygun bir zamanda bizi seve seve ağırlayacağı” şeklindeki notunu ilettiler.

Akman’ın içerde ne yaptığı yönündeki ısrarlı sorularımızı, “Çay içiyor” şeklinde yanıtlayan koruması ve kardeşi, daha sonra görüntü alınmasını engellemek için salonun perdelerini indirdiler, makam aracını da olay yerinden uzaklaştırdılar. Tüm bu engellemelere rağmen Turktime, RTÜK Başkanı Zahid Akman’ı okey oynarken görüntülemeyi başardı.

RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın görüntülenmekten çekindiğini dile getirdiği bir yerde saatlerce kalması, sorularımızı ısrarla yanıtsız bırakması, kahvehanenin perdelerinin örtülmesi ve makam aracının gizlenmesi kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Kaldı ki Akman’ın içeride yalnızca çay içmediği de görüntüler de açıkça görülüyor.

Kanal D
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 18:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?