22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ampullu beş oklu dolandırıcı

Bulgaristan’da devleti 3.9 milyon Euro dolandırdığı iddiasıyla kırmızı bültenle aranan politikacı Doç. Dr. Bedri Şefik, İstanbul’da yakalandı.

"Bulgaristan’ın Özal’ı olacağım" diyen Şefik, partisinin amblemi için yarısı AKP’nin ampulü, yarısı CHP’nin altı okunu çağrıştırır gibi beş oklu bir amblem yaptırmıştı. Şefik’in yakalandığı evde, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Şefik’in eski bir bakanın oğluna ait şirketi 300 bin dolar dolandırdığı iddia ediliyor.


BULGARİSTAN’da devleti 3 milyon 896 bin 474 euro dolandırdığı iddiasıyla kırmızı bültenle aranan Doç. Dr. Bedri Şefik, Türkiye’de de bazı eski bakan ve bürokratları dolandırdığı iddiasıyla İstanbul’da gözaltına alındı. Şefik’in yakalandığı evde çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Bedri Şefik, Bulfganistan’da 25 Haziran 2005’te yapılan seçimlere katılmak için "Kalkınma ve Eşitlik Partisi"ni kurdu. Rakipleri tarafından "şaibeli" olarak nitelendirilen partinin amblemine CHP’den beş oku, AKP’den de yarım ampulü alan Bedri Şefik, seçim öncesi yaptığı röportajlarda "Bulgaristan’ın Özal’ı olacağım. 1984 yılında Bulgar hükümeti tarafından yapılan isim değiştirme baskısına direndiğim için Belene kampında 1 yıl tutuklu kaldım. Daha sonra doğduğum topraklardan sınır dışı edildim. Ancak yıllar içinde yaşanılan değişimlerle bir ayağım Sofya’da diğer ayağının ise İstanbul’da" diye demeç verdi.

ARANANLAR LİSTESİNDE

Bulgaristan’da ulusal çapta yayınlanan Sega ve Monitör gazetelerinin 12 Mayıs 2005 tarihli sayılarında, "Bedri Şefik’in Partisi: Parti Lideri Arananlar Listesinde" ve "Etnik Türk, Devleti 25 Milyon Leva Zarara Uğrattı" başlıklarıyla iki çarpıcı habere yer verildi. Haberlerde Bedri Şefik’in 18 Mayıs 2005 tarihi itibariyle Bulgaristan’da arananlar listesine eklendiği; Devlet Alacakları Ajansı’nın verilerine göre Bedri Şefik’in sahibi olduğu Besin AED’nin Gümrük İdaresi’ne 5 milyon 370 bin 511 leva, çeşitli mahkemelere 306 bin 213 leva; Beypar Sugar AD’nin ise 1 milyon 599 bin 865 leva tutarında borçları olduğu belirtiliyordu.

DÜŞÜK BEYANLI MALLAR

Bedri Şefik, geçen eylül ayında, Benta Dış Ticaret A.Ş. firmasının Ukrayna’dan aldığı arpa, mısır ve çavdarları sahte evraklarla İsviçre’deki bir şirket üzerinden Türkiye’ye düşük beyanlarla soktuğu iddiasıyla yedi adamıyla birlikte İstanbul’da gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Şefik ve 7 adamına toplam 30 milyon YTL ceza kesildi. Zanlıların 3 ayrı suçtan ise tutuksuz olarak yargılanmasına karar verildi.

Son kurbanı bakan oğlu iddiası

Bedri Şefik’in eski İçişleri Bakanlarından Mehmet Gazioğlu’nun oğlu ile Emniyet Başmüfettişlerinden Seyfi Türkay’ın eşine ait olduğu bildirilen şirketi 300 bin dolar dolandırdığı iddia edildi. Bedri Şefik hakkında, Tekirdağ, Bakırköy, Bursa ve Küçükçekmece Adliyeleri’ne yapılmış suç duyurularının bulunduğu kaydedildi. "Bedri Şefik hakkında, işadamları Murat Sarıoğlu ve Yavuz Cinkılıç’ın "Bize zorla senet imzalattı" iddiasıyla savcılığa başvurduğu da bildirildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 07:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?