20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Ana dilde eğitim isteyecekler

Çerkesler, Cumhuriyet kurulduğundan bu yana ilk defa kendileri için meydanlara çıkıp, kitlesel eylemler yapmaya ve siyasal taleplerini dillendirmeye hazırlanıyor...

Çerkez Hakları İnisiyatifi tarafından, Beyoğlu'ndaki Fıccın Restoran'da düzenlenen basın toplantıda konuşan Çerkes Hakları İnisiyatifi Sözcüsü Kenan Kaplan, Cumhuriyet kurulduğundan bu yana ilk defa kendileri için meydanlara çıkıp, kitlesel eylemler yapmaya ve siyasal taleplerini dillendirmeye hazırlandıklarını söyledi.

Kaplan, ''12 Martta Ankara'da yapacağımız 'Çerkez Hakları Yürüyüşü' ile ülke yönetimine ve Türkiye kamuoyuna seslenecek, devletten Çerkez dilleri ve kültürü için pozitif ayrımcılık yapılmasını isteyecek ve Çerkez kalma kararlılığımızı gür bir sesle deklare edeceğiz ''dedi.

Kaplan, Türkiye Çerkezleri olarak yapacakları yürüyüşte iki talepleri olacağını ifade ederek şunları kaydetti:

İstediğimiz, Devlet imkanlarıyla Çerkez dillerinin öğretim ve eğitimi imkanının sağlanması ve devlet imkanıyla 24 saat Çerkez dillerinde yayın yapan radyo ve televizyon kanallarının açılması. Türkiye'nin tam demokratik bir ülke olması ve bunun gereği olarak Çerkezlerin de dillerini ve kültürlerini koruyup geliştirebilecekleri ortamın sağlanmasıdır.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 16:17:47
Güncelleme :10 Mart 2011 Perşembe 16:19:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?