19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Anadol'dan şok suçlama: Zehiri Bakan dağıtıyor

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, ``Hayvanların öldürüldüğü zehri, AKP`nin Sağlık Bakanı dağıtıyor`` dedi.

Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç Birliği Platformu Barınak Gönüllüleri Derneği üyeleri, Anadol`u TBMM`de ziyaret ederek, hayvanlara kötü muameleye karşı yaptıkları çalışmalarda destek istedi.

Dernek temsilcisi Avukat Filiz Esen, hayvanlara kötü muameleyi gündeme getirmek için Meclis`te bulunduklarını söyledi.

Esen, sokak hayvanlarına uygulanan şiddetin önlenmesi gerektiğini, aksi takdirde bir süre sonra ``insanlara da uygulanacağını`` ifade etti.

Belediyelerin itlaf ekipleri kurduğunu söyleyen Esen, ``CHP`li belediyeler bile bunu yapıyor, kınıyoruz`` dedi. Esen, belediyelerin Hayvanları Koruma Kanunu`nu yanlış uygulayarak, barınak adı altında hayvanlara yönelik ``ölüm kampları`` oluşturduklarını iddia etti.

Konuya duyarlı bir parti olduklarını dile getiren Anadol, CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş`in, Mamak ve Altındağ`daki hayvan katliamına ilişkin soru önergeleri verdiklerini anımsatarak, Meclis gündemine taşımak amacıyla da CHP`li belediyelerden, bu tür sorunları bildirmelerini istediklerini kaydetti.

Dernek üyelerinin, belediyelerin ``hayvanları zehirlediklerini`` söylemesi üzerine Anadol, ``O zehir, AKP`nin Sağlık Bakanı tarafından dağıtılıyor`` dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 13:48:45
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 14:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?