24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Ankara'daki CIA uçağı

SHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, bazı kişilerin sorgu yapılmadan CIA'ya teslim edilip edilmediğini sordu.

Ketenci, yaptığı yazılı açıklamada, İsveç Devlet Radyosu'nun verdiği bir habere dikkat çekti. Bu haberde, Türk güvenlik birimlerinin yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı operasyonlarla ABD tarafından terörist olduklarından kuşkulanılan kişileri yakalayarak hiç sorgulamadan CIA'ya teslim ettiği savlarına yer verildi.

Ketenci, bu haberle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

''7 Mart 2005 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan CIA'ya ait bir uçağın Danimarka'da Kopenhag Havaalanı'na indiği, 23 saatlik bir beklemeden sonra tekrar havalanıp İzlanda'nın Reyjkavik Havaalanı'na indiği bilinmektedir. Söz konusu uçak daha sonra ABD'ye uçmuştur. ABD'nin en ciddi gazetelerinden Washington Post, ABD'nin ülke dışında bazı Doğu Avrupa ülkelerinde gizli hapishaneler oluşturduğu iddiasında da bulunmuştur. Bütün bu bilgiler bir araya getirildiğinde, Türkiye'nin önümüzdeki günlerde uluslararası platformlarda çok ciddi bir suçlama ile karşılaşması olası gözükmektedir.''

Ketenci, bu konuda Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vereceğini bildirdi.

Ketenci, ''7 Mart 2005'te Türk topraklarına inen CIA'ya ait uçak, Türkiye'den yolcu almış mıdır? Alınmış ise bunların isimleri nedir? Türk güvenlik birimleri, iddia edildiği gibi ABD'nin taşeronluğunu yaparak bazı kişileri yakalamış ve sorgulama yapmadan CIA'ya teslim etmiş midir'' sorularına yanıt istedi.
CUMHURİYET
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 06:21:31
Güncelleme :5 Kasım 2005 Cumartesi 15:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?