22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Apartmanda köpek davası

İzmir’in Hatay semtinde bulunan Deniz apartmanı, dün eşine rastlanmamış bir olaya ev sahipliği yaptı. Nancy isimli Golden Retriever cinsi köpek, geçen eylül, apartman yönetimi tarafından “daireden çıkartılması” istemiyle mahkemeye verilmişti. Apartman dün adliye vazifesi gördü, Kayalar ailesi ve Nancy’nin oturduğu 8 no’lu daire de duruşma salonu...

YAZ KIZIM, HAVLAMADI

11. Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi, bir katip ve mübaşirle birlikte Nancy’nin yaşadığı daireye geldi. 10 aylık köpeğin, çalan kapı ziline havlamadığı ve eve gelen misafirlere saldırgan davranmadığı tespit edilerek tutanaklardaki yerini aldı. “Köpeğin evden uzaklaştırılması” davasının, veteriner bilirkişi eşliğinde yapılan keşfi sonrası Nancy, mahkeme heyetini kapıya kadar uğurladı.

YÖNETİCİ: KÖPEK EVDEN TAŞINMALI

Apartman yöneticisi Celal Duran, apartmanda oturanların çoğunluğunun köpek beslenmemesi konusunda hemfikir olduğunu belirterek, “Bizim Kayalar ailesi ile bir sorunumuz yok. Onların gitmesini istemeyiz. Ancak köpek daireden çıkmalı. Aile değil, köpek taşınmalı. Bu nedenle köpeğin tahliyesi talebiyle mahkemeye başvurduk” dedi.

Duran açıklamaları yaptığı sırada Kayalar ailesinin kızı Aylin Eryalçın, kucağında 3 yaşındaki kızı ile yöneticinin yanına geldi. Köpeklerinin kimseye zararı olmadığını anlatan Eryalçın ile Duran ve apartman sakinleri arasında yaşanan tartışma daha sonra yatıştırıldı.

‘Sanık’ için keşif

NANCY davasının dilekçesi şöyle: “Apartman sakinlerinin onayı olmamasına rağmen evde cinsini tespit edemediğimiz ufak boy kahverengi kısa tüylü bir köpek beslenmeye başlanmıştır. Tahliyesini istiyoruz.”

Geçen ayki duruşmada davalı Kayalar ailesinin avukatı Beyhan Özer, mahkemeden olay yerinde keşif yapılmasını talep etti. Talebi kabul eden Hakim Feyzan Akbaş, veteriner bilirkişi eşliğinde, katip ve mübaşiri ile Deniz Apartmanı’nın yolunu tuttu. Dairenin oturma odasında mahkeme kuran Akbaş, Nancy’nin odada bulundurulmasına özen gösterdi. Hakim, Nancy’i gözledikten sonra tutanakta şu cümlelere yer verdi: “Dava konusu köpeğin yanımıza geldiği, saldırgan hareketlerinin olmadığı, havlamadığı, eğitimli ve uysal olduğu gözlendi.”

Mübaşirin birkaç kez zile basmasına karşın, Nancy’nin havlamadığı da görüldü. Veteriner bilirkişi Tanju Sevgili, 10 gün içerisinde raporunu hazırlayarak mahkemeye sunacak.


Işıl ÖZTÜRK / akşam
Yayın Tarihi : 18 Mart 2007 Pazar 15:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?