22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Apo'lu tören teferruatmış

Kuzey Irak’ta askerleri teslim alan heyetteki DTP Milletvekili Osman Özçelik, Öcalan posterli masada imza atmaları ve PKK’lı teröristlerle el sıkışmalarını savundu: “Bunlar teferruat. PKK bir örgüttür, tüzüğü vardır. Silahlı mücadele yapıyorlar, bunu dünya biliyor. Orada ‘Rozeti çıkar, posteri indir’ deme lüksümüz yoktu

Hakkari Dağlıca’da, 12 askerin şehit düştüğü çatışmada kaybolan 8 asker, önceki gün Kuzey Irak’ta, aralarında DTP’li milletvekillerinin de bulunduğu heyet tarafından alındı ve Türkiye’ye döndü. Ancak, Erbil yakınlarında bir vadide gerçekleşen “buluşma” tartışmaları da beraberinde getirdi. Çünkü, askerleri getiren PKK’lı teröristler, ortaya bir masa kurmuş, üzerine de örgütün elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterini asmıştı. Bu masada, DTP’li vekiller, askerlerin “sağ salim alındığına” dair tutanak da imzaladı. Ardından, aralarında Dağlıca’daki hain saldırının emrini veren Yücel Halis’in de bulunduğu PKK’lı terörislerle el sıkıştılar.

Bu sahnelerin çektiği tepkiye; DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik’in cevabı; “Hepsi teferruat” oldu. “Görevimiz askerleri kurtarmaktı” diyen Özçelik, “Askerler Öcalan’ın posteri önünde teslim edilmiş, imza atmışız. Bu, onları kabullenme anlamına geliyormuş, bunlar teferruattır. Bizim için önemli olan askerlerin alınmasıdır” şeklinde konuştu.

TÜZÜKLERİ VARMIŞ!

“PKK bir örgüttür, tüzüğü vardır, lideri vardır, rozeti vardır. Silahlı mücadele yapıyorlar, bunu dünya biliyor” diyen Özçelik şunları söyledi: “İnsani kaygılarla bölgeye gittik, amacımız barıştır. Onun için kimseye, ‘Rozetini çıkar, posteri indir, silahını bana ver’ deme lüksümüz yoktu. Bunlar başarıyı gölgelemek için yapılmış yorumlar. Böyle değerlendiriyorum ve bunun barışa hizmet etmeyeceğini düşünüyorum.”

Osman Özçelik, DTP içinde askerlerin teslim alınması için bir heyet oluşturulması sırasında tartışma çıktığı iddialarına da, “Böyle bir tartışma olmadı, bu karar yetkili kurullar tarafından alındı. Koşulları uygun olanların gitmesi istendi. Bizimki uygundu, gittik. Bir başka arkadaşımızın da koşulu uygun olabilirdi ancak görev bize verildi” diye cevap verdi.

akşam
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 08:32:34
Güncelleme :6 Kasım 2007 Salı 13:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim IP: 88.228.105.xxx Tarih : 6.11.2007 10:43:31

ha demek teferruatmış.bizim ülkemizin kuralları yok onların var.öyle mi sayın uşağı.ha bide barış için gitmiş oraya ben bunları anlayamıyorum bizimkiler bu adamları hala içeri almadılar neden acaba adamlar resmen pkk.başka bi izahı yok.belki de bizimkilerin başka bir planı vardır bunlara yönelik.