22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Apo'nun talimatları telsizde...

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında kendisini "ajan" olmakla suçlayan 7 arkadaşını mağarada uyurlarken kalaşnikof silahla öldürdükten sonra güvenlik güçlerine teslim olan G.E. ifadesinde "C-4 patlayıcıları Barzani’nin lideri olduğu IKDP veriyor" iddiasında bulundu. 

Kulp ilçesine bağlı Yaylak Köyü yakınlarındaki Şinak Tepe Mevkii’nde 10 Mart günü PKK'nın sığınak olarak kullandığı mağarada aynı gruptaki arkadaşlarını öldüren 24 yaşındaki G.E., teslim olduğu güvenlik birimlerine önemli bilgiler verdi. Örgüt içinde gerçekleştirdiği ve tanık olduğu eylemleri anlatan G.E., olayın gerçekleştiği mağaranın 3 katlı olduğunu söyleyen G.E., “Mağarada jeneratör var. Kış süresince burada kalırdık. Bilgisayarda film CD’leri izlerdik. Alt katta banyo ve tuvalet vardı. Su ihtiyacımızı kar sularından karşılardık" dedi. 

Örgütün Kuzey Irak'taki kamplarında bulunduğu sırada kaçmak istediğini ancak araziyi bilmediği için yakalanma korkusuyla bunu yapamadığını söyleyen G.E. ifadesinde şunları söyledi:
"Örgütün yeni yıl stratejisinde fedai yöntemiyle tek yada ikişer kişiyle kamu kuruluşları, askeri ve turistik hedeflere yönelik bombalı ve mayınlı eylem planı yapılmaktadır. Tek taraflı ateşkes diyerek, eleman ve zaman kazanılmaya çalışılıyor. İran resmen düşman ilan edildi ve eylem amaçlı gruplar bu ülkeye gönderildi. Kamplar daha geri bölgelere çekildi. 

Abdullah Öcalan’ın cezaevinden verdiği talimatların örgüte telsizle iletiliyor. Örneğin Apo’nun 'HPG’nin durumu nedir?' sözü savaşsınlar anlamına geliyor. Örgüt, Türkiye'yi zayıflatmak için terörden zarar görenlerin AİHM’ye başvurmaları yönünde telkinde bulunuyor. Apo’nun talimatıyla birkaç ay önce kurulan gerçekleri araştırma komisyonu, geçmiş yıllarda örgüt mensuplarının çatışma bölgesinde bırakılan cenaze yerlerini tespit ederek sanki toplu katliam yapılmış gibi uluslararası düzeyde Türkiye’yi zor duruma düşürmek istiyor. Askeri kanat sorumlusu Suriyeli Bahoz Erdal, Mezopotamya radyosunda canlı yayında bizlere bu baharda eylemlere hazırlıklı olmamızı istedi. 

Örgüte C-4 patlayıcılar, Irak'ta Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'nin liderliğini yaptığı IKDP'den sağlanıyor. Onlardan alınan mühimmat Zap Kampı’na aktırılıyor. Patlayıcılar genellikle sınır hattında görev yapan korucular tarafından yurda sokularak işbirlikçiler aracılığıyla bize ulaştırılıyor."
Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 08:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?