22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Arılardan kaçarken arkadaşını vurdu

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gündoğan Beldesi'nde, deneme atışı yaparken parçalanan bir kovandan çıkan arıların saldırısına uğrayan 23 yaşındaki Şeraffettin Mutluay, kaçmaya çalışırken tüfeğinin ateş alması sonucu yanındaki üniversite öğrencisi arkadaşı 22 yaşındaki Halil İbrahim Tekkaya'yı vurarak, ölümüne neden oldu. Mutluay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, Gündoğan Beldisi'nde, dün saat 16.30 sıralarında meyadana geldi. Askerlik yaptığı İstanbul Hadımköy 1'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan bir hafta önce terhis olan Şeraffettin Mutluay, Pamukkale Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Halil İbrahim Tekkaya'nın da aralarında bulunduğu 8 arkadaşı ile Gündoğan Beldesi yakınlarındaki Demir Ormanı'na gitti. Burada, Mutluay ve beraberindeki arkadaşları, dizdikleri kola kutusu ve şişelere, yanlarındaki av tüfeği atış denemeleri yapmaya başladı.

Saçmalardan bazıları, hedefi ıskalayarak, ormanlık alandaki arı kovanlarından birine isabet edip, parçaladı. İddiaya göre, kovandan etrafa yayılan arıların saldırısına uğrayıp kaçışan gençlerden Şerafettin Mutluay'ın elindeki tüfek, aniden ateş aldı. Tüfekten çıkan saçmalar, arkadan koşarak gelen Halil İbrahim Tekkaya'nın kalbine ve göğsüne saplandı. Denizli Amatör Futbol Ligi'nde bölge hakemliği de yapan Tekkaya, arkadaşlarının şaşkın bakışları arasında, kanlar içinde yere yığıldı. Arkadaşlarının cep telefonundan arayarak çağırdığı 112 Hızır Acil servisi ambulansı ile Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tekkaya, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tekkaya'nın cesedi, İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Gündoğan Jandarma Komutanlığı ekipleri, olaydan sonra Şeraffettin Mutluay'ı gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Mutluay, “Haftasonu, çocukluk arkadaşım Halil'in de aralarında bulunduğu arkadaş grubu ile pikniğe giderek özlem gideriyorduk. Eğlenirken, yanımızda götürdüğümüz av tüfeği ile atış yaparken, köylülere ait kovanlardan birini kazayla vurarak, parçaladık. Kovandaki arılar, üzerimize saldırınca, kaçmaya başladık. Elimdeki tüfeğin, nasıl ateş aldığını bilmiyorum. Çok üzgünüm, böyle olmasını istemezdim” dedi. Şeraffettin Mutluay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şeraffettin Mutluay'ın annesi Sebahat Mutluay ve yakınları, adileyede sinir krizi geçirdi. Tekkaya'nın İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alınarak Gündoğan Beldesi'ne getirilen cenazesi, bugün ikindi vakti kılınan namazın ardından, belde mezarlığında toprağa verildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 17:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa bozdoğan IP: 88.228.53.xxx Tarih : 22.12.2007 20:21:56

iki yıl ev arkadaşlığı 5 yıl sınıf arkadaşlığı ve bir ömür dostluğunu paylaşmayı düşündüğüm gardasım ibonun yokluğunda hergünü iğde dikenı gibi içimde ..cok özledinm seni ibo..BİR GICIK GİDİYORUM ŞU İBRAHİM DİYENLERE..canım gardasım benım