22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Arınç'tan mesir macunu kapma rekoru

Manisa 467. Uluslararası Mesir Festivali'nin mesir saçım etkinliği, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve aralarında büyük elçilerin de bulunduğu 18 ülke temsilcisinin katıldığı törenle gerçekleştirildi. Sultan Camii kubbe ve minarelerine çıkan temsili Merkez Efendi ve müridleri, yaklaşık 3.5 ton mesir macununu halka saçtı. 

Mesir saçım etkinliği öncesi Manisa, çevre il ve ilçelerden gelen takviye polis kuvvetleri Sultan Camii çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı. Alana girmek isteyen vatandaşlar üst aramasından geçirildi. Saat 12.30'da Hükümet Konağı önünden başlayıp Sultan Camii'nde son bulan kortej yürüyüşünün ardından Manisa'dan yetişmiş temsili Osmanlı şehzadeleri ve 'Manisa tarzanı' Ahmet Bedevi kendilerini tanıtarak yaptığı hizmetleri anlattı. Şehzadeler aradında özellikle Fatih Sultan Mehmet ile Kanuni Sultan Süleyman, alanı dolduran binlerce kişi tarafından coşkuyla alkışlandı. Protokol için hazırlanan platformda TBMM Başkanı Bülent Arınç kalabalığı selamladı.

Daha sonra temsili Hafsa Sultan'ın Merkez Efendi'ye mesir macununun halka saçılmasına ilişkin beratı sunması canlandırıldı. Beratın sunulmasından sonra Merkez Muslihiddin Efendi'yi temsilen ünlü sunucu Vatan Şaşmaz ilk mesir macunu saçımını yaptı. Aynı anda caminin kubbe ve minarelerinde bulunan temsili müridler de çuvallardaki 3.5 ton mesir macununu halka saçtı. Arınç'ın da aralarında bulunduğu bazı protokol üyeleri ile vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Saçım sırasında yaklaşık 20 bin insanın ellerini havaya açması ilginç bir görüntü oluştururken, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın izdiham sırasında ceket düğmesi koptu. Korumalarının etten duvar ördüğü Arınç, buna rağmen zor anlar yaşadı. Onlarca mesir macunu kapan Arınç bir kısmını ceketinin cebine atarken, bir kısmını da yanında bulunan yabancı konuklara dağıttı. 

Bu yıl mesirin bereketli geçtiğini ifade eden Arınç, "Bu iş nasip işi. Geçen yıl 41 tane mesir macunu kapmıştım, bu yıl ise yüzden fazla mesir kaptım. Şu an yanımda 90 adet var, 30 tane de misafirlerimize dağıttım. İnşallah gelecek yıl da burada oluruz ve aynı bereketi buluruz" dedi. 

Arınç cami çıkışında yine halkın sevgi gösterileriyle karşılandı. Daha sonra da istirahat etmek için yakındaki evine geçti. Festivale TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yanı sıra Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Parti Manisa Milletvekilleri, aralarında büyük elçiler ve kardeş şehir belediye başkanlarının de bulunduğu 18 ülke temsilcisi katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2007 Pazar 18:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?