19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Arslan hakkında 4 kez müebbet istendi

Danıştay 2. Dairesi ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılarla ilgili soruşturmayı yürüten terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Savcılığı, iddianameyi tamamladı. 

Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan, avukatlar Alparslan Arslan ve Süleyman Esen ile Salih Kurter'in de aralarında bulunduğu 9 kişiyi
sanık olarak gösterdiği iddianamede, eylemlerle ''Anayasal düzeni cebren ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçunun işlendiğini bildirdi. Şemsettin Özcan'ın, hazırladığı iddianameyi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu öğrenildi. 

İddianamede, Danıştay 2. Dairesi üyelerine silahlı saldırı gerçekleştiren Arslan, avukat Esen ve Salih Kurter'in, ''yasadışı silahlı örgüt kurdukları ve yönettikleri'' ifade edildi. Arslan'ın Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik bombalama ve Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik silahlı saldırı eylemleri nedeniyle Türk Ceza Yasası'nın (TCY) ''Anayasal düzeni cebren ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçunu düzenleyen 309/1. maddesi uyarınca 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. 

Esen ve Kurter'in de aynı suç kapsamında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisleri talep edildi. 

Cumhuriyet Gazetesi'ne bombalı saldırıda bulundukları belirtilen Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin Irşi ve Erhan Timur'un da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep edilen iddianamede, eylemlerde kullanılan bomba ve silahları sağladıkları ve
örgüte maddi destekte bulundukları öne sürülen Aykut Metin Şükre ve Ayhan Parlak'ın ise TCY'nın ''yasadışı örgüte yardım'' suçunu
tanımlayan 220/7. maddesi ve ceza artırımı öngören Terörle Mücadele Yasası'nın 5. maddesi uyarınca 4.5'ar yıla dek hapisleri istendi.
Ceza Muhakemesi Yasası uyarınca Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi inceleyecek ve 15 günlük sürede ya kabul ederek, tensip tutanağı hazırlayacak ve duruşma günü belirleyecek ya da eksik husus görmesi durumunda savcılığa iade edecek. 

Dava, mahkemenin iddianameyi kabul etmesiyle birlikte açılmış sayılacak. Danıştay 2. Dairesi'ne 17 Mayıs'ta yapılan silahlı saldırıda, üye
Mustafa Yücel Özbilgin ölmüş, 4 üye de yaralanmıştı. Danıştay saldırısından bir süre önce de Cumhuriyet Gazetesi'nin İstanbul'daki merkezi 2 kez bombalı saldırıya uğramıştı.
AA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 22:34:30
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 22:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?