28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Aşiret düğününde çocuklar bile silah kullandı

Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'ne bağlı Tavşanlı Köyü'nde aşiret düğününe katılan AKP Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, AKP Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Ekinci, İl Genel Meclisi Başkanı Cemal İzol ile resmi kuruluşların müdürleri, tabanca ve uzun namlulu tüfeklerle havaya ateş açılarak karşılandı.

Silahların susmadığı düğünde onayanlara dolarlar saçıldı, 5 bin kişiye yemek verildi. 

Pijan Aşireti'nin önde gelenlerinden işadamı Emin Kaya, kardeşi Tekin Kaya'yı dillere destan düğünle evlendirdi, oğlunu sünnet ettirdi. Tekin Kaya ile nişanlısı Pınar Kılıç'ın mutluluğunu paylaşmak için gelen davetliler için kıl çadırlar kuruldu, ikram edilmek üzere 5 bin kişilik yemek hazırlandı. 

Yaklaşık 500 bin YTL harcanan düğünde 40 aşçı yemek yaptı, 50 garson sürekli hizmet etti. Davetliler konuk çadırlarında yemek yiyip ağırlanırken, 3 foklor ekibi ve 2 sıra gecesi ekibi gösteri yaptı, yerel sanatçılar Türkçe ve Kürtçe türküler seslendirdi, halaylar çekildi. 

Pijan aşireti, düğün için tüm olanaklarını kullandı. Düğünde çocuklar için palyaçolar getirilirken, olası bir rahatsızlık ve silahla yaralanma ve benzeri kazalara karşı da tam teşekküllü bir özel ambulans hazır bekletildi.

SİLAHLAR SUSMADI

Davetlilerin karşılanmasında, gelin ve damadın düğün alanına gelişinde tabancasını çeken ve aralarında çocukların da bulunduğu aşiret mensupları havaya ateş etti. Tavşanlı Köyü'nde Kalaşnikof ve tabancalar düğün boyunca susmadı. 

Binlerce merminin sıkıldığı düğünde en çok, AKP Milletvekili Zülfikar İzol’un gelişinde ateş edildi. Onu diğer hatırlı konukların gelişinde ateş açılması izledi. 

Düğün sırasında sünnet olan işadamı Emin Kaya’nın oğluna kirvelik yapan AKP Milletvekili Zülfikar İzol’un halay çekmesi sırasında üzerine dolar yağdırıldı. Birçok kişi, Zülfikar İzol'un başından dolar saçmak için sıraya girdi. 

Kardeşini evlendiren, oğlunu sünnet ettiren işadamı Emin Kaya, düğün için yaklaşık 500 bin YTL para harcadığını belirterek, “Kardeşim evleniyor, ayrıca küçük oğlumun da sünnet düğünü. Bu mutlu günümüz için tabi ki biraz para harcadık. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için herşeyi yaptık'' dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 14:13:24
Güncelleme :10 Temmuz 2006 Pazartesi 17:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?