28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Aşiret liderleri barış için biraraya geldi

Hakkari'de, Slehi Aşireti'ne mensup Tatlı ve Artık aileleri arasındaki kavga, düzenlenen törenle barışla son buldu. 

Bir süre önce arazi antlaşmazsızlığı yüzünden Durankaya Beldesi'nde ikamet eden Slehi aşiretine mensup Tatlı ve Artık aileleri arasında çıkan kavgalarda 11 kişi yaralanmıştı. 

Durankaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin'in girişimleri ve Slehi Aşireti lideri Abdurahman Keskin, Pinyanişi Aşireti lideri A. Gani Çallı, Slehi Aşireti eski lideri Temir Ağa'nın yeğeni Hurşit Taş, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Şen ve Durankaya Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş A. Kadir Yaprak'ın da katılımıyla, Cumhuriyet Mahallesi'nde kurulan çadırda yaklaşık 750 kişilik aşiret mensubu biraraya geldi. Aşiret liderleri tarafından Tatlı ve Artık ailelerinin mensupları barıştırılırken, davetlilere de meyve ikramı yapıldı. 

Barış töreninde bir konuşma yapan Slehi Aşireti lideri Abdurahman Keskin, bölgede meydana gelen olaylardan dolayı, Slehi Aşireti olarak beldeyi terk etmediklerini söyledi. Keskin, "Çevremizdeki aşiretler, köylerini, yaylalarını, bağ ve bahçelerini bırakıp şehir merkezlerine koştular. Slehi Aşireti'nden tek kişi yerinden, yurdundan olmamış. Hayvancılığa devam etmektedir. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 'Dün dündür, bugün bugündür' diyordu. Biz de dünü konuşursak, huzura kavuşamayız. Yarını konuşacağız. Yarını konuşmayan kişiler, aileler, aşiretler, devletler ve milletler ölüme mahkumdur. Bu aşirette bulunan kişilerin hepsi akrabadır. Huzursuzluluk istemiyoruz. Huzursuzluk yapanların karşısındayız" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından barış töreni sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2006 Pazar 12:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?