28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Aşk skandalı AKP’yi böldü

Bir havayolu şirketinde görevli kocası Ö.D. tarafından kendisinden 8 yaş küçük doktor sevgilisi H.S.B. ile otomobilde sevişirken yakalanan AKP Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi ve eski VIP hostesi 41 yaşındaki E.D. dün yazılı açıklama yaptı.

Yazılı açıklamasında, AKP’nin yanında olduğunu vurgulayan E.D, şunları söyledi: "Siyaset yapan her kadın, kadınları daha çok yıprattığı özellikle bilinen, buna benzer iddialarla karşılaşmakta, daha siyasetin ilk basamaklarını tırmanmaya başladıklarında bu tür engellerle yolları kesilmeye çalışılmaktadır."

KOCASI DA İMZALADI

E.D., boşandığı ve çocuğunun velayetini verdiği eşi Ö.D.’ye de imzalattığı açıklamanın evlada ve evliliğe vefa borcu nedeniyle hazırlandığını kaydetti. Öğle saatlerinde basın toplantısı düzenleyen AKP Antalya İl Başkanı Hamza Taş ise E.D.’ye sahip çıktıklarını açıkladı. Taş, E.D. ile ilgili başkanlık olarak herhangi bir işlem yapılmayacağını belirterek, "Bu konu yönetim kurulunun gündeminde yok. Disiplin Kurulu’nun görevi de değil. Kendisi yönetim kurulu üyesidir. İşin detayına girmek istemiyorum. Mesele yargıya intikal etti" dedi. Bir gazetecinin, "AKP rahatsız oldu mu?" sorusu üzerine Taş, "Kardeşim belgesi olmayan şeyin neyi rahatsız edecek? Dam üstünde saksağan gibi bir şey bu" cevabını verdi. Taş, "Partimiz adı geçen yönetim kurulu üyemizle ilgili Disiplin Kurulu’na gitmeyecek. İhracıyla ilgili herhangi bir karar almamız söz konusu değil. Hiçbir işlem yapmıyoruz. Kendisine sonuna kadar parti olarak sahip çıkacağız" diye konuştu.

İSTİFA ETMELİ

İl Disiplin Kurulu üyeleri ise Taş’ın fikirlerinin aksine, 18 yıllık evliliğini noktalayan bir çocuk annesi E.D.’nin ihraç edilmesi gerektiğini söyledi. AKP Antalya İl Disiplin Kurulu Başkanı Savaş Ataöv, konunun Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Vahim bir olay. Konu bize gelirse gereken yapılacaktır" dedi. Disiplin Kurulu üyesi Sabri Gören de, E.D.’nin adının karıştığı aşk skandalının örf-adet, gelenek ve göreneklere uygun olmadığına değinerek şunları söyledi: "AKP muhafazakar bir parti. E.D.’nin yaşanan olayın kamuoyuna yansıması nedeniyle topluma yanlış bir mesaj vermesinden dolayı istifa etmesi gerekir."
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 07:44:23
Güncelleme :14 Aralık 2006 Perşembe 08:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?